20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiFostul patinator Adam Rippon: Cazul Valieva este o „palmă peste față” pentru...

Fostul patinator Adam Rippon: Cazul Valieva este o „palmă peste față” pentru sportivii curați

Fostul patinator olimpic american Adam Rippon a spus că participarea patinătoarei ruse Kamila Valieva la Jocurile de la Beijing, după ce a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă, a fost o „palmă peste față” pentru sportivii curați miercuri (16 februarie).

„ Această situație este foarte nefericită și, de asemenea, este fără precedent faptul că un atlet cu test antidoping eșuat i se permite să concureze la Jocuri. Este o palmă mare pentru fiecare atlet care vine aici și concurează curat”, a declarat Rippon pentru Reuters.

Adam Rippon, bronz acum 4 ani la JO de iarnă, spune că dosarul Valieva este chiar o palmă pentru sportivii curați

Rippon, care a câștigat bronzul cu Statele Unite în competiția pe echipe de la Jocurile de la Pyeongchang din 2018, a spus că decizia celei mai înalte instanțe sportive de a-i permite tinerei de 15 ani să concureze după ce a fost testată pozitiv pentru medicamentul interzis pentru angină, trimetazidină, este nedreaptă față de alți concurenți.

Valieva, care a terminat pe primul loc în programul scurt de marți (15 februarie), a fost testată pozitiv la campionatele naționale din 25 decembrie, dar rezultatul nu a fost dezvăluit decât pe 8 februarie, după ce concurase deja la Jocurile de la Beijing în proba pe echipe. Ea nu va fi audiată pentru acuzația de dopaj decât după încheierea Jocurilor. Oficialii olimpici nu vor acorda medaliile până când acest caz de dopaj nu va fi rezolvat.

Patinatoarea rusă Kamila Valieva, care concurează în prezent la Olimpiada de la Beijing, ar fi folosit cel puțin trei substanțe suspecte. Una dintre aceste substanțe este chiar interzisă

Cele trei substanțe ar fi trimetazidină, hipoxen şi L-Carnitin. Toate trei ar fi medicamente pentru probleme cardiace. Primul dintre ele ar fi interzis participanților la competiții sportive pe motiv că accelerează circulația sângelui. Decizia de interzicere a acestui medicament fusese luată de Agenţia Mondială Antidoping în anul 2014.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

UTA, campioana play-out-ului! Arădenii au învins-o pe FCU Craiova

UTA Arad a învins-o pe FCU Craiova cu scorul de 3-1, pe teren propriu, și va termina play-out-ul Ligii 1 pe prima poziție, indiferent...

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...

Klaus Iohannis se va întâlni marți cu Joe Biden la Casa Albă

Preşedintele SUA, Joe Biden, se întâlneşte marţi la Casa Albă cu preşedintele României, Klaus Iohannis. Cei doi lideri vor sărbători 20 de ani de...
Ultima oră
Pe aceeași temă