17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiCazul românilor arestați în Danemarca. Ce se întâmplă cu bebelușul

Cazul românilor arestați în Danemarca. Ce se întâmplă cu bebelușul

Soții români arestați în Danemarca sub acuzația că și-au bătut bebelușul de numai o lună mai au de așteptat încă 3 săptămâni până când se va da un verdict în cazul lor. În schimb, bebelușul după externare ar putea ajunge la bunicii materni din Vaslui.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că a fost finalizată evaluarea asupra bunicilor materni ai bebelușului, iar cei de la DGASPC Vaslui au dau undă verde în cazul părinților mamei arestate că pot să-l țină pe micuț o perioadă.

,,Evaluarea realizată de reprezentanții DGASPC Vaslui în cadrul familiei bunicilor materni a urmărit să stabilească dacă aceștia se pot ocupa de creșterea și educarea copilului R.M, în eventualitatea repatrierii acestuia.

Nu a fost identificată nici o situație de risc care ar putea să influențeze viața sau dezvoltarea copilului în cadrul familiei extinse.

Bunica maternă este casnică și desfășoară ocazional activitate de voluntariat la o asociație umanitară. Bunicul este asistent maternal profesionist, cu o experiență de 10 ani. El are în prezent în plasament o fetiță de 14 ani.”, a anunțat ministrul familiei.

Săptămâna trecută doi români, soţ şi soţie, au fost reţinuţi în Danemarca, la câteva zile după ce şi-au dus copilul de o lună la spital unde a fost internat. Medicii au stabilit că bebeluşul are hemoragie craniană şi suspectează ”sindromul bebeluşului scuturat”.  

Danemarca anchetează un cuplu de români care și-ar fi agresat copilul

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...

Drăgușin, criticat după meciul din Carabao Cup! Tottenham a învins dramatic pe Coventry

Deși Tottenham a reușit să întoarcă scorul și să se califice în optimile Carabao Cup, prestația fundașului Radu Drăgușin a fost criticată dur de...

Toni Greblă va restitui Curții de Conturi suma de bani necuvenită

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a afirmat joi că va restitui, până la finalul anului, suma pe care Curtea de Conturi a...
Ultima oră
Pe aceeași temă