19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalMarele Zid Chinezesc, văzut din bucla închisă de la Jocurile Olimpice Beijing...

Marele Zid Chinezesc, văzut din bucla închisă de la Jocurile Olimpice Beijing 2022

Din cauza restricțiilor Covid, spotivii de la Jocurile Olimpice Beijing 2022 au vizitat Marele Zid Chinezesc din bucla închisă. Aceștia au parcurs un traseu turistic din interiorul unei mașini închiriate.

Spre deosebire de Jocurile Olimpice desfășurate înainte de pandemie, sportivii, delegații și membrii presei nu s-au putut bucura de locurile turistice ale națiunii gazdă. A face parte din „bucla închisă” a Beijingului înseamnă că participanții sunt restricționați să se deplaseze între cazarea lor și locurile olimpice cu transportul oficial.

Sportivii de la Jocurile Olimpice Beijing 2022 au vizitat Marele Zid Chinezesc din mașină

Cel mai aproape punct turistic la care au ajuns a fost Marele Zid Chinezesc. Sportivii au reușit să privească pe geamul unei mașini oferite de organizatori. Apoi, aceștia au ajuns până la munții înzăpeziți din Zhangjiakou, la aproximativ 124 de mile nord-vest de capitala chineză.

Zhangjiakou va găzdui competițiile de schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon și snowboard din districtul său Chongli în timpul Jocurilor, care au loc în perioada 4-20 februarie. La centrul media de la munte, jurnaliştii s-au bucurat de o pauză de frig pe scaune de masaj gratuite şi a fost construit un om de zăpadă pentru a saluta sosirile la intrare.

China a impus „bula olimpică” pentru a preveni contactul cu publicul larg, deplasându-se între cazare și locurile olimpice cu transportul oficial.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Studiu. Decesele cauzate de cancer au scăzut în SUA

Progresele științifice au ajutat la prevenirea a 4,1 milioane de decese cauzate de cancer în cei 30 de ani dintre 1991 și 2021, potrivit...

Termofocare inteligente: Controlul încălzirii cu ajutorul tehnologiei moderne

Salut, dragă cititorule! Ți s-a întâmplat vreodată să te întorci acasă într-o seară rece de iarnă și să-ți dorești ca locuința ta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă