24.2 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
AcasฤƒCoronavirusBoris Johnson ศ™i-a cerut scuze pentru petrecerile date รฎn pandemie la reศ™edinศ›a...

Boris Johnson ศ™i-a cerut scuze pentru petrecerile date รฎn pandemie la reศ™edinศ›a sa

Premierul britanic Boris Johnson ศ™i-a cerut scuze ศ™i a promis cฤƒ va โ€žremediaโ€ situaศ›ia, dupฤƒ ce un raport de luni (31 ianuarie) a dezvฤƒluit petrecerile organizate รฎn izolare, la reศ™edinศ›a sa, din Downing Street, criticรขnd totodatฤƒ ศ™i eศ™ecurile grave din sรขnul guvernului.
Un raport al รฎnaltului funcศ›ionar public Sue Gray privind petrecerile din timpul restricศ›iilor pandemiei, de la reศ™edinศ›a din Downing Street, a premierului Johnson, a condamnat comportamentul oficialilor guvernului ca fiind โ€ždificil de justificatโ€, precizeazฤƒ Reuters.
โ€žVreau sฤƒ-mi cer scuzeโ€, a spus Johnson parlamentului. โ€žรŽmi pare rฤƒu pentru lucrurile pe care pur ศ™i simplu nu le-am รฎnศ›eles bine ศ™i รฎmi pare rฤƒu pentru modul รฎn care a fost tratatฤƒ aceastฤƒ problemฤƒโ€.

Boris Johnson a transmis scuze pentru petrecerile din timpul restricศ›iilor, promiศ›รขnd cฤƒ va schimba modul รฎn care reศ™edinศ›a sa va fi folositฤƒ


Johnson a spus cฤƒ guvernul a trebuit sฤƒ รฎnveศ›e din criticile primite ศ™i cฤƒ va schimba modul de folosire a reศ™edinศ›ei sale din Downing Street.
โ€žAm รฎnศ›eles ศ™i o voi reparaโ€, a spus el. โ€žศ˜i vreau sฤƒ spun oamenilor din aceastฤƒ ศ›arฤƒ. ศ˜tiu care este problema, dacฤƒ se poate avea รฎncredere รฎn acest guvern cฤƒ va รฎndeplini ศ™i eu spun cฤƒ da, putem avea รฎncredere, da, putem avea รฎncredere cฤƒ vom รฎndepliniโ€.
Raportul lui Gray a analizat ceea ce a devenit de sฤƒptฤƒmรขni o picฤƒturฤƒ constantฤƒ de relatฤƒri despre evenimentele din Downing Street รฎn timpul restricศ›iilor din cauza COVID-19, cu poveศ™ti despre asistenศ›i care umplu o valizฤƒ plinฤƒ cu alcool din supermarket ศ™i danseazฤƒ pรขnฤƒ la primele ore ale dimineศ›ii.
Cu toate acestea, pฤƒrศ›i din raport nu au fost publicate din cauza anchetei poliศ›iei รฎn curs, care ar putea dura luni de zile.
Johnson, care se confruntฤƒ cu cea mai mare ameninศ›are la adresa mandatului sฤƒu de premier, a rezistat pรขnฤƒ acum apelurilor oponenศ›ilor ศ™i a unora din propriul sฤƒu partid de a demisiona, spunรขnd cฤƒ oamenii trebuie sฤƒ aศ™tepte raportul.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

8 motive pentru care meritฤƒ sฤƒ รฎศ›i instalezi panouri fotovoltaice รฎn 2024

Locuieศ™ti la casฤƒ ศ™i te gรขndeศ™ti la variante prin care poศ›i reduce costurile la utilitฤƒศ›i? รŽntr-adevฤƒr, cheltuielile lunare ale celor care stau la casฤƒ...

CE contestฤƒ la Curtea de Justiลฃie a Uniunii Europene (CJUE) legea suveranitฤƒลฃii din Ungaria

Comisia Europeanฤƒ a anunลฃat joi cฤƒ dฤƒ รฎn judecatฤƒ Ungaria la Curtea de Justiลฃie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a contesta legea de protejare...

Cumperi un apartament? Iatฤƒ la ce sฤƒ fii atentย 

Decizia de a cumpฤƒra un apartament este una majorฤƒ, cu efecte pe termen lung. Sunt atรขt de multe aspecte la care trebuie sฤƒ te...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ