6 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăLifestyleAbilitățile de care ai nevoie pentru a juca Poker

Abilitățile de care ai nevoie pentru a juca Poker

Ți-ai propus să joci poker la nivel profesionist fie pentru plăcerea jocului, fie din dorința de a câștiga. Cu toate acestea, nu ai habar de unde să începi. Îți vom arăta cum sa faci bani din poker oferindu-ți o listă de abilități pe care este util să le lucrezi pentru a-ți maximiza șansele de succes.

Dacă nu ai deja aceste calități, în niciun caz nu trebuie să te demoralizezi. Mentalitatea corectă poate fi învățată, iar greșelile pot fi corectate.

#1: Concentrarea pe durate mari de timp 

Se spune că este nevoie de 10.000 de ore de practică pentru ca o persoană să își stăpânească meseria, iar când vine vorba de poker – acesta este doar începutul. Înțelepciunea acceptată cu privire la cel mai bun joc în anumite scenarii evoluează cu timpul, iar jocul tău trebuie să facă la fel. Fii consecvent cu orele pe care le investiți și, de asemenea, fi conștient de orice scădere a nivelului de concentrare și de modul în care acest lucru te poate afecta în luarea deciziilor.

Cu doar un număr limitat de sesiuni, nu vei avea o imagine clară a nivelului tău de îndemânare. S-ar putea să ai așteptări nerealiste sau să simți că nu trebuie să muncești atât de mult, drept urmare ai putea să-ți pierzi încrederea și motivația. 

Pokerul este despre detalii. La început, poți face mari progrese prin stăpânirea conceptelor de bază, fără să acorzi atenție detaliilor foarte mici care îți pot îmbunătăți jocul cu fracțiuni. Pe măsură ce devii mai priceput, aceste mici detalii devin cea mai bună sursă de îmbunătățire.

Dacă ai o dorință puternică de a fi excepțional la poker, cel mai probabil vei trece printr-o fază în care vei petrece un număr mare de ore exersând. Deși riști să te epuizezi în acest ritm, nu este nimic rău în a da dovadă de un angajament uriaș față de joc. Mulți profesioniști au parcurs aceeași cale înainte de a găsi, în cele din urmă, un echilibru.

abilități poker

#2: Matematică și logică

Matematica a stat întotdeauna la baza pokerului. Nu se poate evita acest fapt. Vestea bună este că nu trebuie să știi de la început cum să rezolvi ecuații complexe, dar trebuie să te familiarizezi cu situațiile care apar frecvent și cu modul în care pot șansele  și echitatea lor îți afectează deciziile.

Pentru a fi un jucător excelent, trebuie să poți asimila factorii matematici dintr-o decizie și să îi calculezi cu competență și rapiditate; mai ales dacă intenționezi să joci la mai multe mese. Dacă nu ești familiar cu matematica și luați decizii doar pe bază de intuiție, vei începe cu un handicap serios.

#3: Spiritul competitiv

Trebuie să ai motivația și încrederea de a continua să evoluezi spre lucruri mai bune. Caută modalități de a menține un ritm de lucru ridicat, chiar și în perioadele de variație proastă. Există mulți profesioniști de top în lumea pokerului care provin dintr-un mediu de sporturi sau jocuri foarte competitive. Dacă nu ai acel instinct competitiv în tine, devine dificil să-ți menții motivația.

abilități poker

#4: Gestionarea emoțiilor

Managementul emoțional a fost citat de nenumărate ori ca fiind un factor cheie pentru a deveni expert la poker. Există un motiv pentru asta. Importanța sa nu poate fi supraestimată. Poți petrece cu ușurință câteva ore luând decizii bune și creându-ți o marjă de profit, doar pentru a o șterge totul cu 5 minute de joc frustrat și nepăsător. Aceasta este o greșeală foarte ușor de făcut.

Viața este ca o lungă sesiune de poker, iar ceea ce poți face în timp ce joci la cel mai bun nivel devine complet inutil dacă nu poți să te menții în formă atunci când norocul nu este de partea ta. Este în regulă să renunți la câteva mâini pe care altfel le-ai fi jucat sau să închei o sesiune mai devreme dacă simți că nivelul emoțiilor crește. Dar, a permite furiei să guverneze deciziile, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, poate fi catastrofal. Ego-ul este o altă problemă care poate apărea. Amintește-ți întotdeauna că, indiferent cât de bun crezi că ești, aproape sigur vei privi înapoi peste un an și vei realiza cât de multe ai mai avut de învățat.

#5: Motivația și dorința de a fi mai bun

Să te concentrezi pe câți bani produci poate fi o cale sigură spre probleme emoționale. Motivația ta trebuie să se concentreze pe decizii și este nevoie să examinezi toate modalitățile pe care le ai pentru a juca mai bine. Dacă ai această mentalitate, vei putea să zâmbești la sfârșitul unei sesiuni pierdute dacă știi că ai jucat excelent sau să lucrezi la corectarea greșelilor făcute pe parcursul jocului.

Concentrează-te asupra aspectelor importante. A nu face bani nu este o problemă – a nu lua decizii bune este. Țineți minte acest lucru și banii vor veni în cele din urmă.

 #6: Crează-ți o rețea socială de poker eficientă

În orice mediu de lucru profesional, munca în echipă are un efect pozitiv asupra rezultatelor. Acest lucru nu se referă, desigur, la lucrul împreună la masă, ci la schimbul de idei. Este ușor să te trezești blocat într-un ciclu în care privești o problemă strategică dintr-un unghi greșit. Dacă ai un prieten care îți poate oferi o a doua opinie, acest lucru poate accelera cu adevărat procesul de învățare. De asemenea, dacă ai un grup bun de prieteni, poți primi mai multe invitații la turnee de poker.

#7: Managementul bugetului

O altă abilitate de care o vei auzi de multe ori este managementul banilor. Acest lucru este foarte important pentru succesul pe termen lung în poker. În multe cazuri, jucătorii nu înțeleg cu adevărat ce înseamnă o scădere serioasă până când nu au parte de una. Este întotdeauna mult mai rău decât te aștepți, iar dacă nu ești pregătit corespunzător, ai putea ajunge complet falit. Impactul pe care acest lucru îl va avea asupra capacității tale de a mai câștiga bani ulterior este evident.

Concluzie

Nu trebuie să stăpânești toate aceste calități pentru a fi putea juca poker, dar dacă vrei să devii un expert al jocului, atunci trebuie să ai dorința de a deprinde cât mai multe din abilitățile enumerate mai sus. Folosește-ți punctele forte și lucrează la punctele slabe. 

Cele mai citite

Marius Șumudică, înainte derby-ului cu CFR Cluj: „Sunt puternici”

Înaintea derby-ului cu CFR Cluj, Marius Șumudică (Rapid) a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre viitorul meci. https://www.youtube.com/watch?v=pQ-S7m4cpGI Marius Șumudică, declarații înainte...

Germania, pregătită să devină centru logistic NATO pentru frontul de est: zeci de mii de militari și măsuri de apărare

Conform documentului „Operationsplan Deutschland”, de 1.000 de pagini, Germania ar urma să joace un rol esențial în strategia NATO, găzduind până la 800.000 de...

Tinerii români economisesc mai puțin: doar 6% au depozite la termen, iar valoarea medie a unui depozit este mult sub media europeană

Doar 6% dintre tinerii români sub 25 de ani aleg să economisească prin depozite la termen, acest lucru fiind influențat de resursele financiare limitate,...
Ultima oră
Pe aceeași temă