17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăOp & EdMinistrul bate Cîmp(ii)eanu cu măsurile din pandemie

Ministrul bate Cîmp(ii)eanu cu măsurile din pandemie

Testarea și vaccinarea în școli nu este altceva decât un teatru ieftin al autorităților de limitare a răspândirii noului coronavirus.

L-am putut vedea pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe la un post de televiziune de știri prietenos afirmând că ar putea fi schimbați directorii de unități de învățământ preuniversitar numiți politic, care nu au reușit să convingă angajații că este important să se vaccineze.

Aceasta nu este altceva decât o declarație menită să stabilească un “țap ispășitor” virtual (că tot ne lovim din ce în ce mai des de școala online) pentru situația extrem de gravă din școli.

Dacă vor fi schimbați directori, acest lucru se va realiza tot din considerente politice, deoarece, până la urmă, acum, este o nouă coaliție la guvernare și trebuie satisfăcute doleanțele tuturor partidelor.

Să nu uităm că același ministru promitea reluarea rapidă, la începutul anului, a concursului pentru posturile de directori ai unităților de învățământ preuniversitar, cele mai multe locuri nefiind ocupate.

În scurt timp vom afla dacă Sorin Cîmpeanu se va ține de cuvânt.

În acest moment, putem doar constata că se gândește la schimbarea directorilor numiți fără concurs, dar tot pe criterii politice.

Ministrul Educației a decis să urce pragul de la care se pot acorda burse de merit pentru elevi, de la media 8,50 la 9,50.

Nu spun că nu erau prea mulți elevi care primeau poate nemeritat această recompensă destinată performanței, dar, mai ales într-o astfel de perioadă dificilă, probabil că Ministerul Educației ar trebui să se gândească la sprijinirea școlarilor, nu la tăieri.

Școala online presupune costuri semnificativ mai mari, bani ce trebuie investiți de părinți și elevi.

Astfel, măcar până la depășirea acestei perioade, bursele de merit puteau fi văzute/transformate într-un ajutor financiar destinat elevilor.

Licitația pentru testele antigen, pe bază de salivă, a fost blocată și nu se poate spune că este o supriză pentru autorități.

Ministrul Cîmpeanu îi încurajează pe părinți să-și testeze totuși copiii pe banii lor.

În loc de licitații pentru achiziția de teste, realizată în marele beneficiu ale unor societăți comerciale cu activități cel puțin suspecte, de ce nu s-au acordat direct bani sau vouchere părinților care doresc să-și testeze copiii?

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

Beneficiile săpunurilor naturale bio antiacneice

Acneea reprezintă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni dermatologice, afectând milioane de persoane la nivel global, indiferent de vârstă sau gen. Caracterizată prin...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă