1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăOp & EdMinistrul bate Cîmp(ii)eanu cu măsurile din pandemie

Ministrul bate Cîmp(ii)eanu cu măsurile din pandemie

Testarea și vaccinarea în școli nu este altceva decât un teatru ieftin al autorităților de limitare a răspândirii noului coronavirus.

L-am putut vedea pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe la un post de televiziune de știri prietenos afirmând că ar putea fi schimbați directorii de unități de învățământ preuniversitar numiți politic, care nu au reușit să convingă angajații că este important să se vaccineze.

Aceasta nu este altceva decât o declarație menită să stabilească un “țap ispășitor” virtual (că tot ne lovim din ce în ce mai des de școala online) pentru situația extrem de gravă din școli.

Dacă vor fi schimbați directori, acest lucru se va realiza tot din considerente politice, deoarece, până la urmă, acum, este o nouă coaliție la guvernare și trebuie satisfăcute doleanțele tuturor partidelor.

Să nu uităm că același ministru promitea reluarea rapidă, la începutul anului, a concursului pentru posturile de directori ai unităților de învățământ preuniversitar, cele mai multe locuri nefiind ocupate.

În scurt timp vom afla dacă Sorin Cîmpeanu se va ține de cuvânt.

În acest moment, putem doar constata că se gândește la schimbarea directorilor numiți fără concurs, dar tot pe criterii politice.

Ministrul Educației a decis să urce pragul de la care se pot acorda burse de merit pentru elevi, de la media 8,50 la 9,50.

Nu spun că nu erau prea mulți elevi care primeau poate nemeritat această recompensă destinată performanței, dar, mai ales într-o astfel de perioadă dificilă, probabil că Ministerul Educației ar trebui să se gândească la sprijinirea școlarilor, nu la tăieri.

Școala online presupune costuri semnificativ mai mari, bani ce trebuie investiți de părinți și elevi.

Astfel, măcar până la depășirea acestei perioade, bursele de merit puteau fi văzute/transformate într-un ajutor financiar destinat elevilor.

Licitația pentru testele antigen, pe bază de salivă, a fost blocată și nu se poate spune că este o supriză pentru autorități.

Ministrul Cîmpeanu îi încurajează pe părinți să-și testeze totuși copiii pe banii lor.

În loc de licitații pentru achiziția de teste, realizată în marele beneficiu ale unor societăți comerciale cu activități cel puțin suspecte, de ce nu s-au acordat direct bani sau vouchere părinților care doresc să-și testeze copiii?

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ilie Năstase despre Djokovic: „Trebuia să se vaccineze”

Ilie Năstase, unul dintre cei mai buni jucători de tenis români, a comentat cazul lui Novak Djokovic. Năstase a vorbit despre această situație într-o...
00:01:08

Președintele Serbiei, „dezamăgit” de faptele lui Djokovic

Premierul Serbiei a catalog decizia Australiei de a-l expulza pe superstarul tenisului Novak Djokovic, drept  „scandaloasă”. Președintele sârb a spus că îl susține și...

Pe ce și-au cheltuit românii banii anul trecut? Studiu Revolut

Cheltuielile alocate călătoriilor au depășit nivelul înregistrat în 2019, iar shopping-ul în magazine și-a revenit ușor, arată datele Revolut. Pe parcursul anului 2021, românii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă