3 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăInternaționalDe ce a murit David Sassoli. Ce este Legionella, bacteria care l-a...

De ce a murit David Sassoli. Ce este Legionella, bacteria care l-a ucis în doar două săptămâni

David Sassoli și-a pierdut viața în urma infecției cu Legionella, o bacterie care declanșează o formă foarte gravă de pneumonie. Boala a contactat-o în septembrie, însă afecțiunea i-a slăbit mult sistemul imunitar.

David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, a murit în noaptea de luni spre marți, la doar 65 de ani. Se știa că este bolnav, însă nimeni nu și-a închipuit că înaltul oficial își va pierde viața pe patul de spital. Toată lumea spera la o recuperare cât mai grabnică. Iată că lucrurile au luat, între timp. o întorsătură neașteptată, starea sa de sănătate s-a deteriorat. iar marți noapte s-a produs decesul. 

David Sassoli, ucis de Legionella, bacteria care dă pneumonie

Acum câteva luni, mai exact în septembrie 2021, David Sassoli s-a îmbolnăvit de pneumonie, o afecțiune cauzată de bacteria Legionella. A fost internat, a fost tratat, și-a revenit și chiar a publicat un mesaj prin care transmitea că afecțiunea nu are nici o legătură cu Covid-19. Se speculase în acea perioadă că s-ar fi infectat cu coronavirus. Pe 9 noiembrie 2021 David Sassoli a explicat pe Twitter că a fost lovit în septembrie de „o urâtă pneumonie Legionella”. „Am avut febră foarte mare –  spunea pe atunci președintele Parlamentului European – am fost internat la Strasbourg, apoi m-am întors în Italia pentru convalescență”

Însă, înainte de Crăciun, starea sa de sănătatea s-a deteriorat, motiv pentru care la 25 decembrie Sassoli a fost internat din nou. Medicii au declarat atunci că politicianul a suferit o recidivă a bolii care a afectat grav sistemul imunitar și așa slăbit. Mai mult, se pare că președintele Parlamentului European suferea și de leucemie. 

Sassoli a murit luni seară la vârsta de 65 de ani la Centrul Oncologic Aviano, în provincia Pordenone, unde a fost internat pentru o formă gravă de disfuncție a sistemului imunitar. În decembrie, Sassoli a postat ceea ce avea să fie ultimul său mesaj video, în care și-a exprimat speranța pentru drepturile femeilor.

Ce este Legionella

David Sassoli și-a pierdut viața în urma infecției cu Legionella, o bacterie care provoacă o formă de pneumonie. Bacteria este larg răspândită în natură și poate fi găsită în râuri, lacuri, acumulări de apă, scrie RoMedic. Din sursele naturale trece în rezervoare artificiale (rețele centralizate de apă, sisteme de apă din clădiri). Temperatura apei cuprinsă între 20 de grade C și 45 de grade C favorizează dezvoltarea bacteriei.

Legionella, în particular Legionella pneumophila, nu pare să se multiplice sub 20 de grade C. Este posibil, totuși, să rămână latentă în apă rece și să se multiplice când temperatura apei atinge o valoare potrivită. Legionella are nevoie de nutrienți obținuți de la organisme care se pot află și ele în sistemele de apă, cum ar fi alge, amibe, bacterii.

Legionella, simptome 

  • febră peste 40° C;
  • diaree;
  • tuse neproductivă și evoluție către pneumonie.

Legionella, factori de risc 

  • fumatul;
  • boala pulmonară cronică;
  • vârsta înaintată;
  • imunosupresia;
  • diabetul;
  • boala renală cronică.

Pneumonia cu Legionella este mai frecvent întâlnită la vârstnici datorită unei frecvenţe mai ridicate de cumulare la această categorie de populaţie a factorilor de risc expuşi anterior. De asemenea, unul dintre factorii predispozanţi pentru infecţia nozocomială este reprezentat de intervenţiile chirurgicale.

Tratamentul este pe bază de antibiotice.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

„People of Steel”, documentarul care marchează 1000 de zile de război în Ucraina s-a lansat

Documentarul "People of Steel", care marchează cele 1000 de zile de război în Ucraina, s-a lansat. https://www.youtube.com/watch?v=Yr_EfWLQRKs "People of Steel", documentarul care marchează 1000 de zile...

Medalia de argint a Tatyanei Tomashova, retrasă oficial! Decizia AIU privind „cea mai murdară cursă din istorie”

Atleta rusă Tatyana Tomashova a fost deposedată oficial de medalia de argint câștigată în proba de 1.500 de metri la Jocurile Olimpice din 2012...

1.000 de zile de război pe scară largă între Rusia și Ucraina

Pe clădirile UE au fost proiectate imagini cu steaguri ucrainene, un omagiu adus apărătorilor țării Liderii, oficialii și diplomații occidentali au marcat cele 1.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă