8.4 C
București
miercuri, 27 noiembrie 2024
AcasăSportPrimul campionat mondial de atletism din România are loc la Braşov!

Primul campionat mondial de atletism din România are loc la Braşov!

– Braşovul găzduieşte primul campionat mondial de atletism organizat vreodată în România! Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019.
Pregătirile sunt în toi la Braşov pentru organizarea Campionatului Mondial de Alergare de 50km! Organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Campionatul Mondial de Alergare de 50Km îi va aduce la Braşov pe cei mai puternici ultra-alergători ai momentului.

La acest campionat vor sosi sportivi din 30 de ţări reprezentând toate continentele. Echipele naţionale participante sunt Africa de Sud, Argentina, Australia, Austria, Bosnia-Herțegovina, Canada, Cehia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Germania, Irlanda, Japonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie & Irlanda de Nord, Mexic, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Sierra Leone, Spania, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Taiwan, Ucraina, Ungaria și România.

„Importanţa Campionatului Mondial de Alergare de 50km nu rezidă numai din valoarea în sine a unui campionat mondial, ci şi din faptul că este primul campionat mondial organizat de Federaţia Română de Atletism în cei 107 ani ai săi de existenţă. Sper ca acest campionat să fie startul unui lung şir de competiţii internaţionale de atletism pe care ţara noastră le va găzdui şi să fie dovada că România poate organiza, la nivel înalt, un astfel de eveniment sportiv”  – Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

Braşovul are misiunea de a demonstra că România este capabilă să organizeze evenimente internaţionale de calibru şi poate intra în circuitul ţărilor care atrag an de an astfel de competiţii. Braşovul se bucură de o locaţie premium atât din punctul de vedere al localizării geografice, cât și al obiectivelor turistice, al mijloacelor de cazare şi al infrastructurii sale.

„Astăzi (joi, n.n.) am avut o nouă discuție cu reprezentanții Federației Române de Atletism, dar și cu reprezentanții instituțiilor implicate în organizarea acestui eveniment major pentru sportul românesc, în special Poliția Rutieră și Poliția Locală. Va trebui să pregătim totul în cele mai mici amănunte, pentru ca această competiție să se desfășoare în cele mai bune condiții. Modul de organizare și desfășurare a maratonului reprezintă o oportunitate de a transmite un mesaj bun atât noi ca țară, cât și ca oraș. Este o competiție care se va bucura de prezența unor atleți și oficiali din 30 de țări din toată lumea și este o foarte bună ocazie de promovare a Brașovului, dar și o confirmare a faptului că Brașovul este pe un drum bun. Vom încerca să creăm cât mai multe evenimente care să completeze acest eveniment sportiv și să contribuie la imaginea bună pe care participanții o vor transmite mai departe”, a declarat primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.

Sunt aşteptaţi toţi braşovenii să îi susţină pe cei mai puternici alergători ai momentului, printre care se numără şi campionul mondial en-titre, americanul Tony Migliozzi.

Braşovenii îi pot încuraja pe sportivi pe tot traseul competiţiei şi sunt aşteptaţi la start, unde vor primi steguleţe care să îi ajute să le ofere o atmosferă de concurs deosebită alergătorilor prezenţi.

În premieră, România aliniază la start primul lot naţional de ultra-alergători pe distanţa de 50 de kilometri, lot compus din Săcară Marian Mircea – CSM Cluj-Napoca, Mîneran Sorin – CS Universitatea Arad, Bălan Nicolae – CSM Cluj-Napoca, Crainic Andrei-Marius – CSM Cluj-Napoca, Gorgan Claudiu – CS Știința Bacău, Popa George Cosmin – CS Ştiinta Bacău şi rezervele Roland Unterweger – CS Universitatea Arad şi Deteşan Raul-Ionuţ – CS Universitatea Cluj, la masculin şi Todoran Paula Claudia – CSM Zalău, Zbîrnea Natalia – CSU Știința București, Ciortan Nicoleta – CSM Danubiu Tulcea, Popescu Laura-Diana – CSM Cluj-Napoca, Ghinga Olga-Iulia – CS Universitatea Arad şi Bota Denisa Alexandra Mădălina – LPS Cetate Deva, la feminin.

                        Distanţa de 50 de kilometri este distanţa care face trecerea de la maraton la ultra alergare şi este una dintre cele mai apreciate probe de către iubitorii alergărilor pe distanţă lungă. În cadrul ultra-alergării există numeroase alte probe pe distanţe şi durate de timp diferite, cele mai cunoscute (şi pentru care se organizează campionate internaţionale) fiind cele de alergare de 50km, alergare de 100km, alergare de 24 de ore şi alergare de 72 de ore.

Iubitorii alergărilor lungi pot concura în cursa Open Race, alături de sportivii de performanţă,. Înscrierile la această cursă sunt deschise pe pagina dedicată a campionatului www.brasov50km.com.

Alături de organizatori se află momentan Universitatea Transilvania, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, sponsori (Spartan, Olea, Perskindol, Kinesis, Coresi) şi parteneri media (Radio România Braşov, 100% Sport, NewsBV, BizBraşov, 24FUN). Sunt aşteptaţi în continuare sponsori şi parteneri media care să susţină organizarea şi promovarea acestui eveniment important pentru Braşov şi pentru România.

Toate informaţiile legate de desfăşurarea competiţiei pot fi găsite pe site-ul www.brasov50km.com.

Despre F.R.A.

Federaţia Română de Atletism are un lung istoric, pornit în 1912, prin înfiinţarea ,,Comisiei de atletism, alergări pe jos şi concursuri”, parte a Federaţiei Române a Societăţilor Sportive. A urmat înfiinţarea Federaţiei Române de Atletism (FRA), a 19-a federaţie pe lista mondială şi afilierea la IAAF în 1923.  România are numeroşi atleţi medaliaţi cu aur, argint şi bronz la Olimpiadă, Campionatele Mondiale şi Europene de Atletism şi concursuri internaţionale.

Cele mai citite

Atenție la e-mailurile false trimise în numele ANAF! Sfaturi pentru contribuabili

Aceste mesaje, care nu sunt emise de ANAF, urmăresc să inducă în eroare contribuabilii și să le compromită datele personale și financiare Agenția Naţională de...

Hezbollah a lovit cu drone câteva „ţinte militare sensibile” la Tel Aviv

Hezbollahul libanez a declarat că a lansat marţi seară drone asupra "unor ţinte militare sensibile" la Tel Aviv, după atacuri israeliene mortale la Beirut...

Deficitul bugetar pe primele 10 luni ale anului 2024: Creștere de 75% într-un an

Deficitul bugetar al României a ajuns, după primele zece luni ale anului 2024, la 109,42 miliarde lei, echivalentul a 6,19% din PIB, cu 75%...
Ultima oră
Pe aceeași temă