17.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSportAlte sporturiCampionii la rugby ai Romรขniei sunt blocaศ›i รฎn Africa de Sud

Campionii la rugby ai Romรขniei sunt blocaศ›i รฎn Africa de Sud

Campionii la rugby ai Romรขniei sunt blocaศ›i รฎn Africa de Sud, din cauza pandemiei de Covid.

Din Africa de Sud trebuie repatriaศ›i 39 de romรขni, a anunศ›at, duminicฤƒ, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Dintre cei 39 de romรขni, 31 sunt componenศ›ii delegaศ›iei clubului CSM ลžtiinลฃa Baia Mare. Ei s-au aflat รฎn ultimele douฤƒ sฤƒptฤƒmรขni รฎn Africa de Sud, la turneul de rugby Toyota Challenge Cup. Turneul s-a ศ›inut รฎn oraศ™ul Bloemfontein.

Pentru romรขnii care trebuie repatriaศ›i va fi trimis รฎn Africa de Sud un avion TAROM, a precizat ministrul Aurescu. Din fericire, membrii delegaศ›iei de la Baia Mare nu au nicio problemฤƒ medicalฤƒ.

Campionii la rugby ai Romรขniei vor fi repatriaศ›i cu un avion TAROM

„Autoritฤƒศ›ile centrale romรขne au decis repatrierea campioanei en-titre. Conducerea campioanei en-titre a Romรขniei a รฎntreprins รฎncฤƒ de ieri dimineaศ›ฤƒ pe lรขngฤƒ autoritฤƒศ›ile centrale ศ™i cele judeศ›ene eforturi susศ›inute de a-i repatria pe cei 31 de membrii ai delegaศ›iei echipei de rugby C.S.M.ศ˜tiinศ›a Baia Mare aflatฤƒ de douฤƒ sฤƒptฤƒmรขni la un puternic turneu de rugby Toyota Challenge Cup gฤƒzduit la Bloemfontein รฎn Africa de Sud. รŽn cadrul ศ™edinศ›ei de guvern din cursul acestei dimineศ›i premierul Romรขniei, Nicolae Ciucฤƒ a anunศ›at cฤƒ o aeronavฤƒ din cadrul companiei Tarom se va deplasa spre Pretoria (capitala administrativฤƒ a Africii de Sud) aflatฤƒ la o distanศ›ฤƒ de 423 de km de Bloemfontein, de unde รฎi va prelua pe cei 31 de membrii ai delegaศ›iei bฤƒimฤƒrene, acestora alฤƒturรขndu-se ศ™i alศ›i cinci cetฤƒศ›eni romรขni blocaศ›i pe continentul african. Ca urmare a activฤƒrii mecanismului de protecศ›ie civilฤƒ al Uniunii Europene, aeronava Tarom va putea prelua ศ™i alศ›i circa 50-55 de cetฤƒศ›eni ai statelor din Uniunea Europeanฤƒ ce au solicitat repatrierea de pe continentul african”, anunศ›ฤƒ un comunicat difuzat de CSM ลžtiinลฃa Baia Mare.

A mai fost un cetฤƒศ›ean romรขn, de profesie navigator, blocat รฎn Africa de Sud. El a reuศ™it รฎnsฤƒ sฤƒ plece spre Europa.

Republica Sud Africanฤƒ ศ™i alte state africane sunt afectate de noua tulpinฤƒ Covid denumitฤƒ Omicron.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experienศ›ฤƒ ca jurnalist de peste 20 de ani, atรขt รฎn presa scrisฤƒ cรขt ศ™i online. A รฎnceput sฤƒ lucreze รฎn presฤƒ la ziarul Azi, รฎn anul 1993, รฎn perioada รฎn care era รฎncฤƒ student. Ulterior a lucrat la Adevฤƒrul, Gรขndul ศ™i Green Report. La โ€œRomรขnia liberฤƒโ€, Mihai Diac lucreazฤƒ din anul 2015. รŽn paralel cu activitatea jurnalisticฤƒ, Mihai Diac ศ™i-a completat ศ™i pregฤƒtirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Naศ›ional de Apฤƒrare ศ™i cursul de pregฤƒtire a jurnaliศ™tilor pentru zone de rฤƒzboi. Printre acศ›iunile sale de documentare jurnalisticฤƒ s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman ศ™i al fregatei romรขneศ™ti Regina Maria, precum ศ™i cele din Afganistan, Irak, Transnistria ศ™i Georgia.
Cele mai citite

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ