14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCresc sau nu pensiile? Anunțul făcut de Florin Cîțu

Cresc sau nu pensiile? Anunțul făcut de Florin Cîțu

Florin Cîțu a declarat că o eventuală creștere a pensiilor trebuie să se facă fără a dezechilibra economia. Șeful PNL spune că indexarea veniturilor pensionarilor se face conform calendarului stabilit cu Comisia Europeană.

Florin Cîțu, despre indexarea pensiilor

Întrebat dacă PNL ar putea trece de pragul de 8% în ceea ce privește majorarea pensiilor, liderul liberalilor a explicat că:

„Nu este vorba despre de ce trec eu sau ce vrea Partidul Național Liberal, este vorba despre ce este sustenabil în România. Pentru că noi am preluat guvernarea în 2019 cu foarte multe dezechilibre. Le-am corectat și am arătat că poți să guvernezi o economie și să ai rezultate bune și făcând lucrurile transparent, predictibil. Acum, revenind la acel sistem de a crește din pix sau de a lua decizii din pix fără să ne gândim la sustenabilitatea sistemului de pensii, de salarii ș.a.m.d, totul este despre ce putem să facem ca să nu dezechilibrăm economia. Până la urmă, toți vrem să creștem pensiile cu 30%, 40%, 50%, dar dacă nu se poate…”.

Planurile de majorare a veniturilor stabilite cu C.E.

„Există un calendar care este deja agreat cu Comisia Europeană de dinamică de creștere a pensiilor. Este în procedura de deficit excesiv, este agreat acel calendar. Dacă vreți să deviem de la acel calendar, trebuie să ne gândim că trebuie să rămânem în acei parametri ai deficitului, deci dacă vom merge cu o creștere într-o parte, trebuie să luăm din altă parte, nu se poate altfel”, a declarat Cîțu.

Florin Cîțu bate obrazul PSD-ului

Florin Cîțu a afirmat despre posibilele întârzieri de pensii și salarii de sărbători că: „Nu este cazul, n-o să fie ca în 2018, când s-au plătit pensiile în primele zile din ianuarie. Se vor plăti la timp”. Mai exact, acesta a bătut obrazul PSD-ului, adică partidului cu care vrea să guverneze în următorii ani.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...

Rețetă de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei

Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești,...
00:01:06

Indonezia: O nouă erupție a Muntelui Ruang și închiderea unui aeroport internațional învecinat

Muntele Ruang, un vulcan din nordul Indoneziei, a erupt de mai multe ori marți, conform Agenției de Vulcanologie a arhipelagului, provocând evacuări, închiderea unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă