5.6 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăȘtirile zileiCresc sau nu pensiile? Anunțul făcut de Florin Cîțu

Cresc sau nu pensiile? Anunțul făcut de Florin Cîțu

Florin Cîțu a declarat că o eventuală creștere a pensiilor trebuie să se facă fără a dezechilibra economia. Șeful PNL spune că indexarea veniturilor pensionarilor se face conform calendarului stabilit cu Comisia Europeană.

Florin Cîțu, despre indexarea pensiilor

Întrebat dacă PNL ar putea trece de pragul de 8% în ceea ce privește majorarea pensiilor, liderul liberalilor a explicat că:

„Nu este vorba despre de ce trec eu sau ce vrea Partidul Național Liberal, este vorba despre ce este sustenabil în România. Pentru că noi am preluat guvernarea în 2019 cu foarte multe dezechilibre. Le-am corectat și am arătat că poți să guvernezi o economie și să ai rezultate bune și făcând lucrurile transparent, predictibil. Acum, revenind la acel sistem de a crește din pix sau de a lua decizii din pix fără să ne gândim la sustenabilitatea sistemului de pensii, de salarii ș.a.m.d, totul este despre ce putem să facem ca să nu dezechilibrăm economia. Până la urmă, toți vrem să creștem pensiile cu 30%, 40%, 50%, dar dacă nu se poate…”.

Planurile de majorare a veniturilor stabilite cu C.E.

„Există un calendar care este deja agreat cu Comisia Europeană de dinamică de creștere a pensiilor. Este în procedura de deficit excesiv, este agreat acel calendar. Dacă vreți să deviem de la acel calendar, trebuie să ne gândim că trebuie să rămânem în acei parametri ai deficitului, deci dacă vom merge cu o creștere într-o parte, trebuie să luăm din altă parte, nu se poate altfel”, a declarat Cîțu.

Florin Cîțu bate obrazul PSD-ului

Florin Cîțu a afirmat despre posibilele întârzieri de pensii și salarii de sărbători că: „Nu este cazul, n-o să fie ca în 2018, când s-au plătit pensiile în primele zile din ianuarie. Se vor plăti la timp”. Mai exact, acesta a bătut obrazul PSD-ului, adică partidului cu care vrea să guverneze în următorii ani.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Analiză Clean Recycle: Comerțul online produce anual zeci de mii de tone de deșeuri de ambalaje

Potrivit datelor publice analizate de specialiștii Clean Recycle, în Romania aproximativ 10.000 de platforme comercializează produse din diverse categorii, în mediul online. Comercianții de...

Iohannis susține că primirea României în Schengen încă se negociază. Austria continuă să se opună

Președintele Klaus Iohannis, prezent la reuniunea UE - Balcanii de Vest de la Tirana (Albania), a declarat că primirea României în Schengen "încă se...

Coadă lungă la moaștele Sfântului Nicolae. FOTO

Sute de persoane au venit și vin să se închine la racla cu moaștele Sfântului Nicolae, expusă la Biserica Sfântul Gheorghe, din Piața Sfântul...
Ultima oră
Pe aceeași temă