23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăCulturăPrințul Charles a ajuns în locul unde Iisus a fost botezat

Prințul Charles a ajuns în locul unde Iisus a fost botezat

Prințul Charles şi soţia sa, Camilla, au vizitat marţi locul de pe râul Iordan unde se crede că Iisus a fost botezat, relatează Reuters, conform agerpres.ro.

Moştenitorul coroanei britanice şi Camilla au început marţi o vizită în Iordania, prima în străinătate de la începutul pandemiei de COVID-19, înainte de a călători joi în Egipt.

Ajunşi pe Dealul Sfântului Ilie, cuplul a văzut lucrările de excavare de pe malurile râului îngust şi noroios lângă locul unde Ioan Botezătorul şi Iisus s-au întâlnit pentru ritualul de purificare şi şi-au scufundat degetele în apă.

Prințul Charles a ajuns la locul unde Iisus a fost botezat într-o vizită de două zile în Iordania

Prinţul Charles, 73 de ani, a sosit cu soţia sa, Camilla, 74 de ani, în Iordania pentru o vizită de două zile care include vizitarea unor situri arheologice şi întâlniri cu reprezentanţi religioşi şi oficiali ai unor organizaţii umanitare.

Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, care i-a întâmpinat pe oaspeţi alături de regina Rania, a vorbit despre momentul simbolic al vizitei prinţului Charles în contextul în care regatul său marchează 100 de ani de existenţă şi a salutat implicarea moştenitorului coroanei britanice în susţinerea cauzelor de mediu.

După vizita în Iordania, Charles şi Camilla urmează să viziteze Egiptul, unde se vor întâlni cu preşedintele Abdel Fattah al-Sissi şi cu soţia sa, Entissar.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...
Ultima oră
Pe aceeași temă