18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportSimona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Linz

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Linz

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită, s-a calificat, la mare luptă, în semifinalele turneului WTA 250 de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 189.708 euro, după ce a învins-o pe italianca Jasmine Paolini, miercuri seara, cu 4-6, 7-5, 6-0.

Halep (30 ani, 22 WTA) a reuşit să câştige, după o luptă de două ore şi 13 minute, un meci care părea pierdut la un moment dat.

Fostul lider mondial a început foarte slab meciul şi a câştigat doar două puncte în primele trei ghemuri. La 3-0 pentru Paolini, Halep a început să îşi găsească reperele, a recuperat break-ul şi s-a apropiat la un singur ghem (4-5), dar şi-a pierdut imediat serviciul şi setul (4-6).

Simona Halep a trebuit să lupte în fiecare set pentru a fi în semifinalele de la Linz

Şi debutul actului secund a fost asemănător, Halep pierzând trei ghemuri la rând deşi a început cu break, din cauza lipsei de mobilitate şi a impreciziei româncei. Paolini (25 ani, 51 WTA), cap de serie numărul şapte, nu a mai putut să menţină nivelul, în timp ce Halep a jucat tot mai bine reuşind să echilibreze jocul (3-3, 4-4, 5-5). Halep a pierdut un singur punct în ultimele trei ghemuri ale setului, câştigat cu 7-5, potrivit agerpres.ro.

Halep şi-a adjudecat decisivul cu un sec 6-0, însă nu a fost deloc facil, Paolini luptând pentru fiecare minge.

Simona Halep a încheiat cu 3 aşi şi 4 duble greşeli, şi un procentaj de 69,5% la punctele reuşite cu primul serviciu. Paolini a avut 3 aşi şi 3 duble greşeli, procentajul la punctele făcute cu primul serviciu fiind de doar 55%. Românca a avut 32 de winners, faţă de 23 ai adversarei, şi 21 de erori neprovocate, faţă de 23 ale italiencei.

Halep a câştigat singurul său meci anterior cu Jasmine Paolini (25 ani, 51 WTA), cu 6-3, 6-4, anul trecut, în turul al doilea la Roma.

Simona Halep, calificată în semifinalele turneului, principalul cap de serie de la Linz după eliminarea Emmei Răducanu, şi-a asigurat un cec de 8.145 de euro şi 110 puncte WTA.

În semifinale, Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre românca Jaqueline Cristian şi Veronika Kudermetova (Rusia), a patra favorită.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...
Ultima oră
Pe aceeași temă