4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăCoronavirusLista cu 10 medicamente pentru coronavirus dată de CE

Lista cu 10 medicamente pentru coronavirus dată de CE

O listă cu 10 medicamente pentru coronavirus a fost stabilită de către Comisia Europeană. Aceasta cuprinde și metode terapeutice împotriva infecției cu Covid-19, care au șanse mari să fie autoriazate în curând.

Medicamentele urmează să fie aprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente și vor fi disponibile pe piață curând. Un grup de experţi ştiinţifici independenţi a examinat 82 de mijloace terapeutice potenţial eficace. Dintre acestea au fost identificate 10 ca fiind cele mai promițătoare.

Lista medicamentelor pentru tratarea coronavirusului

Lista medicamentelor împotriva coronavirusului este împărțită în 3 categorii, fiind într-o continuă evoluție:

  1. Anticorpi antivirali monoclonali: Ronapreve, o combinaţie de doi anticorpi monoclonali, casirivimab și imdevimab de la Regeneron Pharmaceuticals şi Roche, Xevudyde la Vir Biotechnology şi GlaxoSmithKline și Evusheld, o combinaţie de doi anticorpi monoclonali, tixagevimab şi cilgavimab, de la AstraZeneca.
  2. Antivirale orale: Molnupiravir, de la Ridgeback Biotherapeutics și MSD, PF-07321332 de la Pfizer și AT-527 de la Atea Pharmaceuticals şi Roche.
  3. Imunomodulatori:  Actemra  de la Roche Holding, Kineret de la Orphan Biovitrum din Suedia, Olumiant de la Eli Lilly şi respectiv Lenzilumab, de la Humanigen.

„Întrucât continuăm să ne confruntăm cu provocarea reprezentată de COVID-19, este important să ne protejăm în plus faţă de vaccinare. Stabilirea celor 10 mijloace terapeutice împotriva COVID-19 va asigura cetăţenii că primesc cele mai promiţătoare tratamente.”, a declarat Margaritis Schinas.

 Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate, a declarat că lista cu medicamente pentru coronavirus este mai eficace cu ajutorul vaccinului.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Efectele poluării: Fiecare dintre noi consumăm echivalentul unei cărți de credit pe săptămână de microplastic

Ana Maria Răducanu, fondatoarea unui magazin zero waste, a subliniat într-o intervenție la Pro Verde impactul grav al poluării cu microplastice asupra sănătății noastre. Ea...

Motivul pentru care Erling Haaland ar putea face închisoare

Erling Haaland, celebrul atacant norvegian de la Manchester City, ar putea risca o pedeapsă cu închisoarea în Elveția, conform publicației Blick. Motivul pentru care Erling...

Alegerile din România, sub lupa presei internaționale: ascensiunea AUR și impactul asupra Europei

Presa internațională analizează cu atenție alegerile prezidențiale și parlamentare din România, atrase de influența tot mai mare a partidului de extremă dreapta AUR. Sub...
Ultima oră
Pe aceeași temă