4.2 C
București
luni, 25 noiembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalGazprom nu va crește exporturile de gaze naturale în Europa și Turcia

Gazprom nu va crește exporturile de gaze naturale în Europa și Turcia

Gazprom a anunțat că exporturile de gaze naturale vor ajunge la 183 de miliarde de metri cubi până la finalul anului. Astfel se confirmă estimările precedente. Potrivit specialiștilor, compania rusească beneficiază de pe urma creșterii record a prețurilor din acest an, livrările fiind restrânse.

Exporturile Gazprom către China

Elena Burmistrova a susținut că Gazprom a livrat către China o cantitate de gaze naturale de 7,1 miliarde metri cubi în primele nouă luni din 2021. Gazprom a anunțat că va finanța un fond de gestionare a riscurilor, evaluat la 726 miliarde de ruble. Board-ul companiei a menţinut nemodificat programul de investiţii, la 1.190 miliarde de ruble, inclusiv cheltuieli de capital în valoare de 1.020 miliarde de ruble. 

Europa se confruntă cu cel mai redus nivel al stocurilor de gaze

Totodată, compania de gaze a anunțat că  fondul său de rezervă, menit să controleze riscurile, „furnizează fiabilitatea necesară către buget şi rezilienţă la volatilitatea mediului extern”. Analiștii avertizează că Europa va avea în această iarnă cel mai redus nivel al stocurilor de gaze din ultimul deceniu.

Rusia a transmis că este nevoie să umple rezervele interne  înainte de a majora livrările pe piaţa spot din Europa. În același timp, vicepremierul rus Alexander Novak a susținut că Europa nu a cerut companiei Gazprom să exporte o cantitate suplimentară de gaze pentru a calma creşterea preţurilor gazelor. Guvernul Rusiei intenționează să finalizeze umplerea capacităților sale până la finalul acestei luni.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Călin Georgescu, surpriza primului tur, a alergat sub radar

Creșterea spectaculoasă din sondaje din ultimele săptămâni a fost consolidată, în ciuda controverselor legate de campania sa pe rețelele sociale Călin Georgescu, unul dintre cei...

Un candidat cotat la „și alții”, intră detașat în turul doi al prezidențialelor

Călin Georgescu a avut o carieră profesională prolifică, activând în domenii care au survolat de la agronomie și mediu, până la diplomație internațională Călin Georgescu,...

Călin Georgescu: Noul Hate pentru clasa politică sau meteoritul electoral care a lovit România?

Călin Georgescu nu este doar o surpriză a alegerilor, ci și o anomalie electorală care zguduie percepțiile tradiționale despre ce vrea să fie un...
Ultima oră
Pe aceeași temă