2.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalGazprom nu a reușit să furnizeze toată cantitatea de gaze naturale pentru...

Gazprom nu a reușit să furnizeze toată cantitatea de gaze naturale pentru UE

Ursula von der Leyen a dat o serie de declarații

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a susținut că Gaprom nu a reușit să furnizeze pentru Uniunea Europeană toată cantitatea de gas necesară. Criticii sunt de părere că rușii încearcă să forțeze o deschidere mai rapidă a controversatului gazoduct Nord Stream 2.

„Deşi Gazprom şi-a onorat contractele pe termen lung încheiate cu noi, el nu a răspuns la cererea sporită aşa cum a făcut în anii precedenţi”, a declarat Ursula von der Leyen în faţa membrilor Parlamentului European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg.

Rusia susține că va rezolva toate problemele legate de lipsa de gaz din Europa prin deschiderea Nord Stream 2. Gazoductul aşteaptă aprobarea autorităţilor de reglementare din Germania.

Ursula von der Leyen a spus că Uniunea Europeană a importat 90% din gazul pe care îl consumă, fapt care face o face „vulnerabilă”. Aceasta a mai adăugat faptul că situația poate fi ameliorată prin diversificarea mai mare a surselor de energie şi prin accelerarea tranziţiei către energia nepoluantă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă