17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăCioloș acuze la adresa lui Ciolacu: Suferă de ipocrizie și cinism

Cioloș acuze la adresa lui Ciolacu: Suferă de ipocrizie și cinism

Premierul desemnat Dacian Cioloş i-a dat replica preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, care îl acuzase că prelungeşte “iresponsabil” criza politică existentă propunând un guvern ce nu are şanse să treacă de Parlament. Concret, liderul USR îi aminteşte social-democratului că PSD nu s-a prezentat la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier, după ce anterior “a negociat cu PNL blocarea moţiunii USR”.

“Marcel Ciolacu, preşedintele partidului parlamentar cu cele mai multe mandate, se plânge public de întârzierea numirii unui premier şi de lungirea negocierilor. Pentru că stă prost cu memoria: el e cel care a mers la Cotroceni fără nicio variantă, el e cel care vorbeşte de anticipate atunci când ştie că nu se pot organiza, el e cel care a negociat cu PNL blocarea moţiunii USR pentru a prelungi criza la infinit. Din fericire, ipocrizia se poate vindeca şi, pentru că e parlamentar, are ocazia concretă de a termina criza rapid, prin votarea noului executiv. Şi-l informez pe această cale că poate să citească măsurile de ieşire din criză la următorul link. Contăm pe votul celor responsabili. Mai multe fapte, mai puţine vorbe”, a scris Cioloş, luni, pe pagina sa de Facebook.

În contextul actual, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a lansat un atac dur la adresa premierului desemnat Dacian Cioloş, pe care îl acuză de “cinism”. Într-o nouă tentativă de a fructifica politic criza sanitară pe care o traversează România, Ciolacu pare extrem de deranjat de faptul că Cioloş ţine morţiş să vină în Parlament cu “o ciornă de Guvern”.

Într-o postare publicată, luni, pe Facebook, preşedintele social-democraţilor sugerează că săptămâna trecută au murit de Covid 2.000 de oameni din cauză că liderul USR nu renunţă la ideea de a merge mai departe spre o eventuală guvernare şi îl acuză pe Cioloş că prelungeşte iresponsabil criza politică existentă.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Boloş: Guvernul a adoptat o OUG cu măsuri de digitalizare. Una se referă la e-Case de marcat

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a anunţat că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă cu măsuri de digitalizare, iar prima se referă la e-Case...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

Rețetă de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei

Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești,...
Ultima oră
Pe aceeași temă