5.9 C
București
miercuri, 27 noiembrie 2024
AcasăCoronavirusTot mai multe țări își ating obiectivele de vaccinare, în timp ce...

Tot mai multe țări își ating obiectivele de vaccinare, în timp ce România nu mai are locuri în spitale

Italia a atins pragul de 80% din populație vaccinată cu schema completă

Campaniile de vaccinare din străinătate și-au atins obiectivul. În timp ce mai multe țări își redeschid granițele și renunță la restricții, spitalele din România nu mai au locuri pentru bolnavii de Covid-19.

Țările lumii încep, rând pe rând, să renunțe la restricții și să își redeschidă granițele. Potrivit autorităților, revenirea la o viață normală se datorează ratei foarte ridicate de persoane vaccinate anti-Covid-19. Italia este una dintre țările cele mai lovite de pandemia de coronavirus, dar care acum și-a atins obiectivul stabilit: să vaccineze majoritatea cetățenilor. Autoritățile au anunțat că 80% din populația cu vârsta peste 12 ani a fost imunizată cu schema completă.

Italia a atins pragul de 80% din populație vaccinată

Potrivit unei pagini de internet a guvernului, 43.229.551 de persoane cu vârsta peste 12 ani, dintr-o populaţie totală de aproximativ 60 de milioane, erau vaccinate cu schema completă la 10 octombrie. Guido Rasi, fost director al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) şi actual consilier al lui Figliuol a declarat că „nu este doar un prag simbolic”, ci este vorba de o reducere drastică a numărului de infectări cu Covid-19.

Cu toate acestea, autoritățile nu se opresc aici și continua să încurajeze restul populației să se vaccineze anti-Covid-19. Italia a înregistrat 131.274 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea epidemiei, în februarie anul trecut, al doilea cel mai sumbru bilanţ din Europa, după Marea Britanie. Până în prezent, țara a raportat 4,7 milioane de infectări cu coronavirus. Însă numărul bolnavilor a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni.

Sydney a renunțat la restricții

De asemenea, campania de vaccinare din Sydney este considerate un real succes. Oficialii au redeschis granițele după 107 zile de restricții datorită numărului de persoane imunizate cu unul dintre serurile autorizate. Orașul australian a atins pragul de 70% de personae vaccinate cu vârsta peste 16 ani. Prin urmare, autoritățile au relaxat drastic restricțiile.

S-au format zeci de cozi la pub-urile din oraș, în timp ce alții și-au vizitat rudele sau prietenii. Sydney a fost unul dintre orașele cu cele mai dure măsuri, iar autoritățile au interzis vizitele și călătoriile pe o rază mai mare de 5 kilometri. Acum, cele mai multe restricții au fost relaxate pentru persoanele vaccinate cu doză completă. Sydney, Melbourne şi capitala Canberra au fost în lockdown timp de mai multe săptămâni.

Acum, autoritățile au specificat că vor să atingă pragurile de 80% și apoi de 90% din populație vaccinate cu schema completă. De la începutul pandemiei, țara cu 25 de milioane de locuitori a raportat 120.000 de cazuri şi 1.381 de decese.  Din septembrie, Danemarca a eliminat toate restricțiile interne legate de Covid-19.

Danemarca și-a îndeplinit un obiectiv de vaccinare

Într-un comunicat de presă, ministrul danez al sănătății, Magnus Heunicke, a declarat că rata ridicată de vaccinare a țării înseamnă că pandemia este „sub control”. De asemenea, nu mai este o „amenințare critică pentru societate”. Astfel, danezii nu vor mai avea nevoie să arate un certificat de coronavirus pentru a intra în restaurante, cluburi de noapte sau evenimente mari. Cu toate acestea, restricțiile de călătorie și de frontieră rămân în vigoare.

România nu mai are locuri în spitale

În timp ce mai multe țări renunță la restricții, România se confruntă cu cele mai negre scenarii. Țara noastră deține recordul pentru cele mai multe decese, iar spitalele sunt supraaglomerate. Până în prezent, 11 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.365.788 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19).

Totodată,  39.629 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Autoritățile se confruntă cu cel mai grav val al pandemiei, iar secțiile de Terapie Intensivă nu mai au locuri pentru noi pacienți. Specialiștii dau vina pe numărul foate mic de persoane vaccinate anti-Covid-19. România este printre primele țări din lume în care campania de vaccinare nu avansează așa cum și-au propus autoritățile. Majoritatea populației este sceptică și nu are încredere în  vaccinul anti-Covid-19.

Campania de vaccinare din România nu și-a atins obiectivul

Până în prezent,  de la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost imunizate un număr de 5.730.849 de persoane, iar 5.506.267 au primit schema completă. De asemenea, 322.993 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia. Cu toate că în ultimele zile s-au înregistrat vaccinări record, țara noastră a ajuns abia la pragul de 28,6%.

Presa internațională notează faptul că suntem printre primele locuri la numărul de decese. România este denumită drept „ una dintre cele mai sărace țări din Uniunea Europeană”. Cătălin Apostolescu, directorul spitalului Matei Balș din București a declarat că în ritmul actual, există posibilitatea ca sistemul medical să se prăbușească în câteva zile.

Restricții pentru nevaccinați

Autoritățile au impus carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Acum accesul în restaurante sau la terase nu mai este posibil fără un certificate verde care să ateste că deținătorul a fost vaccinat cu schema completă sau a fost infectat cu coronavirus. Noile reguli au produs indignare în rândul populației, însă unii au decis să se vaccineze pentru a nu fi restricționați.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Hezbollah a lovit cu drone câteva „ţinte militare sensibile” la Tel Aviv

Hezbollahul libanez a declarat că a lansat marţi seară drone asupra "unor ţinte militare sensibile" la Tel Aviv, după atacuri israeliene mortale la Beirut...

BNR estimează creșteri temporare ale inflației, urmate de o scădere graduală până în 2026

Rata anuală a inflației este prognozată să crească la 4,9% în 2024, înainte de a scădea la 3,5% în 2025 și la 3,3% în...

Președintele României a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru joi, 28 noiembrie 2024, la ora 14:00, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă