18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSănătateProtejează-te împotriva virușilor folosind echipamente profesionale

Protejează-te împotriva virușilor folosind echipamente profesionale

Virușii și bacteriile sunt prezenți în viețile noastre și sunt răspunzători pentru multe dintre îmbolnăvirile persoanelor. Medicii sunt cei mai expuși, fiind o mare parte din zi în spitale, unde virușii și bacteriile se găsesc și se înmulțesc rapid, iar de aceea, măsurile de protecție și igienă trebuie respectate cu strictețe. 
Orice cabinet trebuie să fie aprovizionat cu manusi din latex, măști de protecție și halate vizitator, halate chirurgicale sau halate de unica folosință. Acestea sunt considerate deja o parte integrală și obligatorie din echipamentul medicilor sau asistentelor, care intra zilnic în contact cu diferiți pacienți. La intrarea în orice cabinet medical, fie privat sau de stat trebuie să avem la dispoziție acoperitori de pantofi, deoarece, venind de afară oricine poate să aducă microbi în interiorul unei incinte sterile.  Aceasta este o regula de la care nu trebuie să se abată nimeni. Un aparat automat de acoperire a încălțămintei garantează optimizarea igienizării.

Spitalele și cabinetele medicale sunt pline de riscuri de contaminare pentru medici, lucratori sanitari, furnizorii medicali, pacienți, aparținători și oricine altcineva intră în unitate. Una dintre cele mai bune modalități de a ajuta la reducerea riscului contaminării este reprezentată de purtarea acoperitorilor de pantofi care se aplică de la un dozator automat și apoi se îndepărtează cu un dispozitiv special.  Aparatele automate pentru acoperitori pantofi au mai multe avantaje: operează rapid, sunt eficiente și durabile. Păstrează podelele curate și prin utilizarea acestui tip de acoperitori este evitat riscul de infecție încrucișată.

De asemenea, la fel de importante sunt și seturile de combinezoane de protecție, care s-au dovedit foarte eficiente în lupta cu COVID19. Scopul fiecărui combinezon în parte este să ofere protecția necesara pentru domeniul de activitate pentru care a fost creat. Calitatea acestora este determinată de materialul din care sunt confecționate precum și tipul cusăturilor sau a fermoarelor. 
Clasificarea echipamentelor de protecție este atent reglementată de standardele europene. Aceste standarde definesc 6 tipuri de protecție: 

-Tipul 1: combinezoane etanșe, presurizate, cu sursa de aer independentă. Acestea oferă protecție împotrivă gazelor și lichidelor periculoase, aerosolilor și particulelor solide. 

-Tipul 2: nu sunt etanșe, desi pot avea o sursa de aer extern. Că și tipul 1, protejează împotrivă gazelor și aerosolilor. 

-Tipul 3: acțiune de protecție împotrivă substanțelor chimice lichide. Acest tip de combinezoane sunt rezistente la contactul cu lichide sub presiune. 

-Tipul 4: protejează împotrivă împroșcării cu lichide, substanțe chimice sau aerosoli, în medii fară contaminanți în aer. 

-Tipul 5: oferă protecție împotrivă pulberilor periculoase și particulelor solide aeropurtate. 

-Tipul 6: este destinat mediilor de lucru cu riscuri minime și oferă protecție la contactul ușor cu substanțe chimice lichide.  Magazinul Sanito.ro este o sursa sigura de la care atât cabinetele, cât și spitalele se pot aproviziona cu cele mai bune și eficiente produse pentru igenizat și protecție împotrivă noului virus COVID19. Având o gamă vastă de produse care încadrează accesorii și echipamente precum: mănuși nitril, halate chirurgicale, acoperitor par și halate vizitator, clienții care se aprovizionează de la acest magazin nu au cum să greșească.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Statele Unite au în România 1800 de militari

Statele Unite au în România circa 1800 de militari, a declarat președintele Biden în fața președintelui Iohannis, mulțumindu-i șefului statului român pentru bunele condiții...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...
Ultima oră
Pe aceeași temă