6 C
București
miercuri, 18 decembrie 2024
AcasăCoronavirusIsraelul a diminuat impactul valului 4 prin administrarea celei de-a treia doze...

Israelul a diminuat impactul valului 4 prin administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid-19

Copiii sub 12 ani sunt testați rapid

Israelul este țara cu rata cea mai mare de persoane vaccinate anti-Covid-19, dar care s-a confruntat cu un număr de infectări record. Cum cel de-al patrulea val este așteptat să înceapă, iar în alte țări deja au crescut cazurile, statul israelian a luat o decizie. Populația este acum vaccinată și cu cea de-a treia doză de ser.

Imunizarea cu a treia doză de vaccin a diminuat impactul valului 4 provocat de varianta Delta. Premierul Naftali Bennett a repetat încă de când a ajuns la guvernare că vrea să evite un lockdown. În ciuda celor 10.000 de cazuri zilnice, guvernul a respectat promisiunea.

Pentru a reuși să mențină școlile deschise, bisericile și spațiile comerciale, Israelul a obligat familiile cu copii sub 12 ani să facă teste rapide. Măsura vine în situația în care cei mici nu se pot vaccina.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății, cea de-a treia doză, de consolidare, a diminuat efectele grave ale bolii. Deși numărul de cazuri este încă în creștere, pacienții cu forme grave au scăzut.

Conform datelor Ministerului Sănătăţii israelian, în rândul celor vaccinaţi cu a treia doză, rata cazurilor grave este în prezent de 4 la 100.000 de persoane, faţă de 35/100.000 pentru cei vaccinaţi cu două doze şi 150/100.000 în rândul celor nevaccinaţi, potrivit Agerpres.

„Eficacitatea vaccinului Pfizer scade după cinci luni. Atunci când imunitatea se reduce şi circulă o variantă mai contagioasă (precum Delta), este un dezastru”, explică Gabi Barbash, fost responsabil în Ministerul Sănătăţii israelian şi în prezent membru al institutului de cercetare Weizmann.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Avertismentele economiștilor: Retrogradarea ratingului României riscă să împingă țara în brațele FMI

Economistul Adrian Negrescu avertizează pentru ProTV că retrogradarea ratingului României de către agenția de rating Fitch ar putea avea efecte devastatoare asupra stabilității economice...

Paradoxul cărbunelui: Cererea mondială va atinge noi recorduri până în 2027, în ciuda eforturilor climatice

Prognoza vine în contradicție cu estimările anterioare, care indicau un declin semnificativ al cererii în acest deceniu Cererea globală de cărbune va continua să crească,...

Mark Rutte vrea ca ţările NATO să crească bugetele militare

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a avertizat miercuri că Alianţa riscă să aibă dificultăţi în asigurarea apărării colective în viitor, dacă nu va...
Ultima oră
Pe aceeași temă