5.4 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Israelul a diminuat impactul valului 4 prin administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid-19

Copiii sub 12 ani sunt testați rapid

Israelul este țara cu rata cea mai mare de persoane vaccinate anti-Covid-19, dar care s-a confruntat cu un număr de infectări record. Cum cel de-al patrulea val este așteptat să înceapă, iar în alte țări deja au crescut cazurile, statul israelian a luat o decizie. Populația este acum vaccinată și cu cea de-a treia doză de ser.

Imunizarea cu a treia doză de vaccin a diminuat impactul valului 4 provocat de varianta Delta. Premierul Naftali Bennett a repetat încă de când a ajuns la guvernare că vrea să evite un lockdown. În ciuda celor 10.000 de cazuri zilnice, guvernul a respectat promisiunea.

Pentru a reuși să mențină școlile deschise, bisericile și spațiile comerciale, Israelul a obligat familiile cu copii sub 12 ani să facă teste rapide. Măsura vine în situația în care cei mici nu se pot vaccina.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății, cea de-a treia doză, de consolidare, a diminuat efectele grave ale bolii. Deși numărul de cazuri este încă în creștere, pacienții cu forme grave au scăzut.

Conform datelor Ministerului Sănătăţii israelian, în rândul celor vaccinaţi cu a treia doză, rata cazurilor grave este în prezent de 4 la 100.000 de persoane, faţă de 35/100.000 pentru cei vaccinaţi cu două doze şi 150/100.000 în rândul celor nevaccinaţi, potrivit Agerpres.

„Eficacitatea vaccinului Pfizer scade după cinci luni. Atunci când imunitatea se reduce şi circulă o variantă mai contagioasă (precum Delta), este un dezastru”, explică Gabi Barbash, fost responsabil în Ministerul Sănătăţii israelian şi în prezent membru al institutului de cercetare Weizmann.

Ultima oră
Pe aceeași temă