19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportFotbalÎn ce condiții s-ar organiza Cupa Mondială la fotbal odată la doi...

În ce condiții s-ar organiza Cupa Mondială la fotbal odată la doi ani

Patru federații de fotbal din Asia de Sud sprijină propunerea organismului de conducere al FIFA de a organiza Cupa Mondială odată la doi ani, în loc de odată la patru ani. Ele și-ar dori acest lucru pentru a stimula dezvoltarea jocului în regiune, conform Reuters.

Congresul FIFA a votat, în luna mai, pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind organizarea Cupei Mondiale, atât la masculin, cât și la feminin, odată la doi ani, deși propunerile de modificare a ciclului stabilit de patru ani vor avea de înfruntat opoziția UEFA, forul de conducere european, dar și a cluburilor de top de pe continent.


Printre cele 166 de federații naționale care au votat în favoarea acestui congres se numără Bangladesh, Maldive, Nepal și Sri Lanka, poziție precizată într-o declarație comună.

“Intervalul de patru ani între două Cupe Mondiale FIFA este prea mare și fereastra de oportunitate prea mică, pentru a exclude generații întregi de talente”, au declarat federațiile.

“Mai puțin de un sfert dintre asociațiile membre actuale ale AFC (organizația continentală asiatică) au fost reprezentate în aproape un secol de turnee finale ale Cupei Mondiale FIFA, în condițiile în care aceste turnee sunt adevăratele motoare ale dezvoltării”, transmit acestea în comunicat.

Confederația asiatică de fotbal are garantate patru locuri automate și un loc de baraj intercontinental la Cupa Mondială masculină din 2020, alături de gazda turneului, Qatar.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă