12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSănătateONU avertizează: e posibil să apară noi variante de coronavirus mai periculoase

ONU avertizează: e posibil să apară noi variante de coronavirus mai periculoase

„Pandemia este departe de a se fi încheiat”, avertizează într-un comunicat aceşti experţi, care-l consiliază pe diectorul general al OMS, potrivit AFP.

„Există o probabilitate puternică a apariţiei şi difuzării unor noi variante îngrijorătoare, posibil mai periculoase şi mai dificil de controlat” decât cele înregistrate până în prezent.

Tendinţele recente sunt îngrijorătoare. La 18 luni de la declararea stării de urgenţă a sănătăţii publice internaţionale, continuăm să alergăm după virus, iar virusul continuă să alerge după noi”, a subliniat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Comitetului, francezul Didier Houssin.

Până în prezent, OMS a înregistrat patru variante îngrijorătoare – afla, beta, gamma şi delta.

Varianta indiană (delta), mult mai contagioasă decât celalalte, este mai rezistentă la vaccinuri, în pofida faptului că acestea continuă să protejeze bine împotriva celor mai grave forme de covid-19 şi de moarte.

Profesorul Houssin subliniază că membrii Comitetului de urgenţă al OMS fac două recomandări – apărarea unui acces echitabil la vaccinuri şi să nu se ia iniţiative puţin justificate ştiinţific, precum vaccinarea cu o a treia doză de vaccin anticovid, propusă de către alianţa americano-germană Pfizer-BioNTech.

Cele mai citite

Dan Petrescu, back in business! „Bursucul” s-a întors oficial la CFR Cluj. „Gata cu vorba, acum la treabă”

Deși stabilise să o preia pe CFR Cluj din sezonul următor, Dan Petrescu a revenit pe banca tehnică a grupării din Gruia mai devreme...

Probleme pentru Facebook și Instagram. Comisia Europeană a inițiat proceduri oficiale împotriva Meta

Astăzi, 30 aprilie, Comisia Europeană a demarat proceduri oficiale pentru a evalua dacă Meta, compania-mamă a platformelor Facebook și Instagram, a încălcat Actul legislativ...

România – Japonia, în „optimile” Billie Jean King Cup

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta Japonia în optimile de finală ale Billie Jean King Cup, în perioada 12-14 noiembrie, la Sevilla. Conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă