26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialBULGARIA: Francezul arestat va fi EXTRADAT în Franţa

BULGARIA: Francezul arestat va fi EXTRADAT în Franţa

UPDATE 17:54, marţi:  Judecătorii bulgari au horât să-l extrădeze în Franţa pe Fritz-Joly Joachin, francezul apropiat fraţilor Kouachi, autorii atacului armat comis pe 7 ianuarie la sediul Charilie Hebdo din Paris, relatează AFP. Fritz-Joly Joachin spune însă că el nu a participat la la pregătirea atacului..

"Sunt nevinovat, vreau să mă întorc în Franţa", a declarat Joachin, arestat pe 1 ianuarie la frontiera cu Turcia şi care a admis că-i cunoştea pe fraţii Chérif şi Saïd Kouachi.
***

Francezul arestat în Bulgaria călătorea împreună cu alte trei persoane care aveau legături cu autorii atacului care a vizat redacţia revistei de satiră Charlie Hebdo, au anunţăt autorităţile de la Sofia, citate de AFP.

În prezent tribunalul din oraşul bulgar Haskovo analizează solicitarea privind extrădarea în Franţa a lui Fritz-Joly Joachin care este acuzat de "participare la o grupare infracţională armată care avea obiectivul organizării de atacuri teroriste". Magistraşii se va pronunţa pe 20 ianuarie privind cererea de extrădare a islamistului care riscă zece ani de închisoare în Franţa.

Împreună cu Joachin călătoreau alte trei persoane suspectate de legături cu Chérif Kouachi, unul dintre autorii atacului din Franţa.Bărbatul a fost reţinut pe 1 ianuarie 2015, în timp ce încerca să traverseze frontiera bulgaro-turcă în drumul spre Siria, mai scrie Mediafax.

 

Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Serviciul de închirieri mașini: Fii șoferul mașinii visurilor tale!

Ai în plan să pleci într-o vacanță împreună cu cei dragi, însă achiziția unei mașini nu se află pe lista ta de priorități momentan?...

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...
Ultima oră
Pe aceeași temă