21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSUA: Eric Holder, ministrul Justiţiei, interzice controalele pe baza profilului rasial

SUA: Eric Holder, ministrul Justiţiei, interzice controalele pe baza profilului rasial

Secretarul Justiţiei Eric Holder a anunţat, luni, o extindere a interdicţiei ca poliţia să efectueze controale de identitate sau să aresteze o persoană în funcţie de rasă, etnie, naţionalitate, religie, sex sau orientare sexuală – cu excepţia controlului la frontieră sau unei ameninţări la adresa securităţii naţionale, relatează AFP, preluat de Mediafax.

Denunţând aceste erori, manifestaţii – în unele cazuri violente – au avut loc duminică seara pentru a doua noapte consecutiv în California, în apropiere de Los Angeles, în timp ce manifestanţi au defilat pentru a cincea noapte la New York.

Reforma "este însoţită de o consolidare a formării, supervizare şi responsabilitatea forţelor de ordine în întreaga ţară, pentru ca acte izolate de discrimnare să nu tensioneze activitatea exemplară depusă zilnic" de către poliţie, a adăugat secretarul.

Multiplicarea erorilor comise de către poliţişti în ultimele luni în Statele Unite a antrenat deschiderea unor anchete cu privire la practicile poliţiştilor. Holder a conchis deja că Poliţia din Cleveland făcea "uz excesiv de forţă".

Poliţiştii americani nu vor mai avea permisiunea să efectueze controale pe baza profilului rasial, după o serie de erori soldate cu victime care provoacă în continuare manifestaţii, potrivit unei reforme prezentate luni de secretarul Justiţiei Eric Holder.

Cele mai citite

Top 7 soluții de care ai nevoie dacă găzduiești o seară cu prietenii vara

Organizezi un party la tine acasă, profitând de faptul că vremea de afară încă este bună? Vezi cum trebuie să te pregătești pentru...

Suceava: ISU intervine pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ

Un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timp ce săpa o fântână, în localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, au anunţat reprezentanţii...

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă