21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAustralian Open 2015: Begu a câștigat cel mai mare premiu din carieră,...

Australian Open 2015: Begu a câștigat cel mai mare premiu din carieră, prin calificare în turul 3

Australian Open 2015. Irina-Camelia Begu, 42 WTA, calificată în premieră în turul al treilea al unui turneu de Grand Slam, a câștigat cel mai mare premiu din carieră.

Pentru accederea în turul al treilea, Begu va primi un premiu de 97.500 de dolari australieni (80.000 de dolari americani), cel mai mare din cariera jucătoarei în vârstă de 24 de ani, conform Mediafax.

Begu, aflată la a 15-a prezenţă pe tabloul principal al unui Grand Slam, fără a trece niciodată până acum de manşa secundă, s-a calificat în turul trei al Australian Open, după ce a învins-o pe Katerina Siniakova (Cehia), locul 81 WTA, scor 7-5, 6-4.

Până în prezent, Begu obţinuse cel mai mare premiu din carieră, anul trecut, la Wimbledon, când pentru prezenţa în turul doi a încasat 67.000 de dolari. Tot anul trecut, ea a ajuns în finala turneului WTA Premier de la Moscova, performanţă recompensată cu 64.000 de dolari.

În următoarea fază a competiţiei de la Melbourne, Irina-Camelia Begu o va întâlni pe sportiva germană Carina Witthoft, locul 104 WTA, care a trecut de Christina McHale (SUA), locul 54 WTA, scor 6-3, 6-0.

Begu şi Witthoft s-a mai întâlnit o dată, în 2013, în turul I la Bad Gastein, când românca s-a impus cu scorul de 6-3, 6-3.

Cele mai citite

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....
Ultima oră
Pe aceeași temă