33.6 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialRusia acuză NATO că nu este progătită pentru o colaborare "pe picior...

Rusia acuză NATO că nu este progătită pentru o colaborare “pe picior de egalitate”

Rusia acuză NATO că nu sunt progătite pentru o colaborare "pe picior de egalitate" în privința ameninţărilor reale din spaţiul euroatlantic, scrie agenţia Tass, potrivit Mediafax.

"NATO se bazează în continuare pe abordari politizate şi nu este pregătită pentru o colaborare de la egal la egal cu Rusia pe tema unor ameninţări reale în spaţiul euroatlantic", a declarat diplomaţia rusă, potrivit unui comunicat.

"Alianţa încearcă să-şi justifice în faţa comunităţii internaţionale acţiunile şi prezenţa forţelor sale la frontierele ruse, prezentând în mod greşit problemele întâmpinate în relaţiile cu Moscova", adaugă ministerul rus.

În opinia diplomaţiei ruse, "NATO nu este capabilă să analizeze şi să înţeleagă că politica sa este greşită".

NATO a suspendat în aprilie cooperarea la nivel practic cu Rusia, ca reacţie la anexarea Crimeei, mai scrie sursa citată.

Totuşi, ţările membre ale Alianţei au apremiat miercuri că dialogul la nivel militar între MATO şi Rusia trebuie menţinut, pentru evitarea oricărui incident în această perioadă de tensiuni din cauza crizei ucrainene.

"Miniştrii i-au cerut secretarului general NATO să examineze mijloacele de reluare a contactelor la nivel de experţi militari", a anunţat miercuri ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Cele mai citite

Brilianții Ucrainei l-au dat afară din vestiar pe antrenorul Serghei Rebrov

Selecționerul Serghei Rebrov (50 de ani) a fost dat afară de jucătorii care pretind să fie lideri la nivelul lotului, iar apoi a avut...

Eurostat: România, a cincea lună la rând ţara cu cea mai ridicată inflaţie din UE

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a urcat în mai la 2,7%, de la 2,6% în aprilie, în timp ce România este, pentru...

Minele marine reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează Greenpeace

Minele marine din Marea Neagră reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează o analiză realizată de organizația de mediu Greenpeace. Situația din Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă