Supa cremă de morcovi este o rețetă care nu necesită nici prea multe ingrediente, nici prea mult timp de pregătire. Este un răsfăț gastronomic pe care orice gospodină și-l poate permite.
INGREDIENTE
1l apă
800g morcovi
3 cartofi
2 cepe
sare, piper
parmezan
crutoane
MOD DE PREPARARE
Într-o oală cu capac se pune la fiert 1l de apă.
Se taie morcovii, cartofii și ceapa și se adaugă în apă fiartă. Se zdrobește usturoiul și apoi se adaugă peste celelalte legume. Se adaugă un strop de sare și piper, după gust și se lasă la fiert timp de 15-18min.
Cu ajutorul unui blender se mixează legumele, adăugând treptat puțin din supa în care au fiert. Pasta rezultată se mai pune la foc timp de 5 min pentru a se omogeniza perfect iar apoi se pune în boluri.
MOD DE SERVIRE
Se presară puțin parmezan și se adaugă crutoane.