31.8 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialToni Greblฤƒ intrฤƒ รฎn concediu de odihnฤƒ. Ce decizie a luat cu...

Toni Greblฤƒ intrฤƒ รฎn concediu de odihnฤƒ. Ce decizie a luat cu privire la demisie

Preศ™edintele Curศ›ii Constituศ›ionale, Augustin Zegrean a anunศ›at, luni, cฤƒ judecฤƒtorul Toni Greblฤƒ va intra de marศ›i în concediu de odihnฤƒ, timp de 35 zile.

"Nu vrea sฤƒ îลŸi dea demisia pentru cฤƒ, spune dumnealui, acuzaลฃiile care au fost fฤƒcute publice nu sunt adevฤƒrate ลŸi nu sunt de naturฤƒ a-i atrage o condamnare. Nu va mai participa la activitatea de judcatฤƒ pe perioada aceasta", a spus Zegrean, în legฤƒturฤƒ cu decizia lui Toni Greblฤƒ, cercetat penal pentru fapte de corupลฃie, de a-ลŸi lua concediu..

PreลŸedintele Curลฃii Constituลฃionale a adฤƒugat cฤƒ o modalitate prin care se poate stabili incompatibilitatea lui Toni Greblฤƒ ar fi existanลฃa unui act de la Registrul Comerลฃului, din care sฤƒ rezulte cฤƒ judecฤƒtorul are activitฤƒลฃi comerciale.

"Am putea sฤƒ cerem (un act de la Registrul Comerลฃului – n.r.), dacฤƒ am avea bฤƒnuieli cฤƒ existฤƒ. Câtฤƒ vreme el spune cฤƒ nu are niciun fel de implicaลฃii… ลžtiลฃi ce înseamnฤƒ mฤƒrturia mincinoasฤƒ? Încฤƒ cinci ani de închisoare", a spus Zegrean.

Plenul Curลฃii Constituลฃionale s-a întrunit, luni, pentru a lua act de declaraลฃia pe proprie rฤƒspundere a lui Toni Greblฤƒ în care judecฤƒtorul CCR a afirmat cฤƒ nu a desfฤƒลŸurat ลŸi nu desfฤƒลŸoarฤƒ activitฤƒลฃi care ar putea atrage incompatibilitatea cu mandatul de judecฤƒtor al Curลฃii Constituลฃionale pe care îl exercitฤƒ în prezent.

”Plenul CCR a decis cฤƒ nu sunt incidente dispoziลฃiile art. 62 din Regulamentul de organizare ลŸi funcลฃionare a instanลฃei constituลฃionale, potrivit cฤƒrora „Judecฤƒtorii Curลฃii Constituลฃionale rฤƒspund disciplinar pentru încฤƒlcarea, cu vinovฤƒลฃie, a dispoziลฃiilor art. 64 din Legea nr. 47/1992, republicatฤƒ”, astfel cฤƒ, împotriva domnului judecฤƒtor Toni Greblฤƒ nu poate fi pornitฤƒ o acลฃiune disciplinarฤƒ”, a comunicat CCR.

”ลขinând seama de faptul cฤƒ demisia este un act juridic unilateral, Plenul Curลฃii Constituลฃionale nu poate impune unui membru al instanลฃei constituลฃionale luarea unei astfel de decizii”, a declarat preศ™edintele CCR, Augustin Zegrean.

Judecฤƒtorul Curลฃii Constituลฃionale Toni Greblฤƒ a fost dus, sฤƒptฤƒmâna trecutฤƒ, cu mandat la Direcลฃia Naลฃionalฤƒ Anticorupลฃie, unde procurorii i-au adus la cunoลŸtinลฃฤƒ cฤƒ este urmฤƒrit penal pentru trafic de influenลฃฤƒ, constituirea unui grup infracลฃional organizat ลŸi efectuarea de operaลฃiuni financiare ca acte de comerลฃ incompatibile cu funcลฃia, în scopul obลฃinerii de bani sau bunuri necuvenite.

Cele mai citite

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...

Siegfried Mureศ™an, desemnat negociator-ศ™ef al bugetului UE. Este primul europarlamentar romรขn care ocupฤƒ o asemenea funcศ›ie

Europarlamentarul liberal Siegfried MureลŸan, membru al grupului Partidului Popular European (PPE), a fost desemnat de cฤƒtre grupurile politice din Parlamentul European pentru a ocupa...

Un francez avรขnd asupra lui 300 de grame de canabis a fost arestat la vama Petea din Satu Mare

Un cetฤƒลฃean francez a fost arestat dupฤƒ ce a fost depistat รฎn timp ce รฎncerca sฤƒ introducฤƒ รฎn ลฃarฤƒ, prin vama Petea, 300 de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ