7.1 C
București
marți, 26 noiembrie 2024
AcasăSpecialAustralian Open 2015: Serena Williams, campioană la Melbourne, după 6-3, 7-6 (7/5),...

Australian Open 2015: Serena Williams, campioană la Melbourne, după 6-3, 7-6 (7/5), cu Șarapova. Liderul mondial, incredibil!

Australian Open 2015. Serena Williams, cap de serie numărul 1, a câștigat turneul de Grand Slam de la Melbourne, după ce a învins-o în finală pe a doua favorită, Maria Șarapova, cu scorul de 6-3, 7-6 (7/5).

Liderul mondial a reușit să câștige cel de-al șaselea titlu la Australian Open, acesta fiind cel mai de succes turneu de Grand Slam al său, alături de US Open, acolo unde are tot șase turnee. Williams a ajuns, după "Aussie 2015", la 19 turnee de Mare Șlem în întreaga carieră. Blestemul a continuat pentru "Masha", care a ajuns după această finală la un record dezastruos în fața americancei – Williams conduce cu 17-2 în partidele directe. 

VEZI în galeria foto de mai sus STATISTICILE partidei. Williams, uluitoare!

Citește și Williams, după câștigarea Australian Open 2015: "Trebuie să-i mulțumesc lui Dumnezeu!" Primele reacții

Finala Australian Open 2015 a mers cum nu se putea mai bine pentru Serena Williams, care și-a luat avânt încă din primul set, cu toate că în partea a doua a meciului rusoaica a fost la un pas de a se impune. Numărul 1 WTA a câștigat fără prea mari probleme primul set, având 2-0 imediat după startul partidei. Rusoaica nu a mai putut întoarce scorul, cu toate că a făcut un break târziu, spre finalul setului, la scorul de 5-2 pentru americancă. Liderul a închis însă prima rundă la 6-3, după 47 de minute.

Citește și Australian Open 2015 FINALA: Williams vs Șarapova, episodul 19. Miza uriașă și blestemul rusoaicei în fața Serenei

În setul al doilea tot americanca a impresionat, printr-un joc în forță și prin cei 15 ași ai săi (față de doar 4 ai rusoaicei). Interesant este rata de succes a primul serviciu, în această rundă, pentru liderul WTA. Din cele 31 de prime servicii valide (trimise în teren) ale americancei, Williams și-a câșigat 27 dintre ele, ceea ce înseamnă o rată de 87%. Totuși înainte de tiebreak acest procentaj era de peste 90%. Șarapova a reușit să o egaleze pe americancă la scorul de 5-5, după care cele două au mers la braț până în tiebreak.

Maria Șarapova nu prea a contat, într-un meci în care câteva dintre statistici Serenei Williams (în fața adversarei) arată în felul următor: 18-5 (ași), 84%-67% (primul serviciu), 38-21 (winners – lovituri câștigătoare). Statisticile complete sunt în raportul IBM de după partidă, din galeria foto de mai sus.

Vezi și FOTO Halep, cea mai bine îmbrăcată jucătoare de la Australian Open 2015

Prin această victorie Serena și-a asigurat locul 1 mondial pentru o lungă perioadă de timp de acum înainte. Doar o catastrofă care să o împiedice pe Williams să mai joace, în timp ce rusoaica ar câștiga meciuri pe linie, ar putea produce o schimbare la vârful clasamentul înainte de Roland Garros și Wimbledon. Însă atunci când vorbim despre lupta la titlu trebuie să avem în vedere și faptul că, dincolo de puncte, Williams este totodată liderul moral al circuitului. Șarapova nu a mai învins-o pe Williams de pe mai bine de 10 ani de zile.

După acest turne, Williams va avea 9776 puncte în clasamentul WTA, dat publicității pe 2 februarie. Ea va fi urmată de Șarapova, cu 8210 puncte. Pentru câștigarea Australian Open 2015 Williams va primi un cec în valoare de 3,1 milioane dolari australieni (2,4 milioane dolari americani, la cursul zilei).

Cele mai citite

Rezultatul surpriză al alegerilor prezidențiale din România generează incertitudine pe piețele financiare

Câștigarea primului tur al alegerilor prezidențiale de către Călin Georgescu, un candidat independent cu discurs pro-Rusia, anti-NATO și anti-UE, care nu figura în primele...

Un celebru realizator de podcast american a intrat în conflict cu Vladimir Kliciko

Joe Rogan, celebru realizator de podcast american, "răspândeşte propaganda rusă" cu privire la războiul din Ucraina, a acuzat fostul campion mondial de box la...

Depozitele rezidenților au crescut cu 9,8% față de anul trecut, ajungând la 602 miliarde lei

Depozitele gospodăriilor populației au înregistrat o creștere anuală de 17,8% Depozitele rezidenților neguvernamentali au înregistrat o creștere de 1,2% în luna octombrie 2024 față de...
Ultima oră
Pe aceeași temă