18.1 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialSofia acuză Rusia că răspândeşte zvonuri despre un posibil război

Sofia acuză Rusia că răspândeşte zvonuri despre un posibil război

Ministrul bulgar al apărării, Nikolai Nencev, a afirmat că are senzația că, în Bulgaria, există un centru de propagandă rusească, care încearcă să creeze tensiuni în cadrul comunităților locală și internațională în legătură cu posibile pregătiri de război, relatează marți agenția Novinite, citat de Agerpres.

''Am această senzație, deoarece sursele sunt mereu aceleași'', a declarat Nencev, într-un interviu pentru postul de televiziune NOVA.
 ''De asemenea, cei care provoacă ceea ce eu numesc 'isterie' sunt și ei mereu aceiași. Ideea este de a crea panică și confuzie și de a sugera că noi urmează să facem ceva împotriva Rusiei sau a Ucrainei'', a adăugat ministrul bulgar al apărării.

Citeşte şi: Rusia efectuează manevre militare în Districtul militar Sud al Federației Ruse

După anunțul cu privire la înființarea unui centru de comandă al NATO în Bulgaria, o serie de speculații au fost lansate de către partidul naționalist de opoziție ATAKA.

''Amenințările pentru Bulgaria din cauza implicării sale într-o aventură periculoasă, ca satelit al NATO în Europa de Est, nu prea departe de granițele cu Ucraina și Rusia, sunt foarte reale'', relata, în emisia sa în limba bulgară, postul de radio Vocea Rusiei.

Citeşte şi: SUA vor trimite Kievului arme defensive

Nikolai Nencev a precizat că la poligonul militar de la Novo Selo se vor derula 77 de programe de pregătire comune cu NATO în cursul anului următor. El a subliniat însă că aceasta nu înseamnă deloc că tancurile NATO vor fi permanent staționate în Bulgaria.

Potrivit ministrului, în Bulgaria nu are loc o mobilizare.

Cele mai citite

Planul Roșu de Intervenție activat la un hotel din stațiunea Olimp

Planul Roșu de Intervenție a fost activat, în această dimineață, din cauza stărilor de rău prezentate de mai multe persoane aflate la Hotel Crișana,...

Rareș Bogdan avertizează asupra unui dezastru economic cauzat de politica PSD și a lui Marcel Ciolacu

Rareş Bogdan a lansat miercuri seară un atac la adresa premierului Marcel Ciolacu și a liderilor PSD pe care îi acuză de faptul că...

Ce au discutat Klaus Iohannis și premierul armean Nikol Pașinian la New York

Preşedintele român Klaus Iohannis a avut miercuri, la New York, o întâlnire cu premierul armean Nikol Paşinian, pe marginea Adunării Generale a ONU, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă