18 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialMerkel: Putin nu va fi intimidat dacฤƒ Ucraina primeลŸte arme din alte...

Merkel: Putin nu va fi intimidat dacฤƒ Ucraina primeลŸte arme din alte ลฃฤƒri

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat, în cadrul Conferinลฃei pentru Securitate de la Munchen, cฤƒ preลŸedintele rus Vladimir Putin nu va fi intimidat dacฤƒ Ucraina primeลŸte arme din alte ลฃฤƒri, relateazฤƒ Daily Telegraph în ediลฃia electronicฤƒ, citat de Mediafax.

"Sunt ferm convinsฤƒ cฤƒ acest conflict nu poate fi soluลฃionat prin mijloace militare", a afirmat Merkel, care considerฤƒ cฤƒ liderul rus nu ar fi intimidat dacฤƒ Statele Unite decid sฤƒ trimitฤƒ arme Ucrainei.

"Nu îmi pot imagina o situaลฃie în care echipamente îmbunฤƒtฤƒลฃite pentru armata ucraineanฤƒ l-ar impresiona pe preลŸedintele Putin în aลŸa fel încât sฤƒ creadฤƒ cฤƒ va pierde în plan militar. Trebuie sฤƒ o spun direct", a adฤƒugat ea.

Cancelarul a precizat cฤƒ forลฃa nu s-a dovedit a fi o soluลฃie cu Rusia nici în trecut.

"Am crescut în Germania de Est, am vฤƒzut Zidul (Berlinului). Americanii nu au intervenit în cazul Zidului, dar în final am câลŸtigat", a declarat ea.

Conflictul din Ucraina a dominat agenda discuลฃiilor la Conferinลฃa pentru Securitate de la Munchen, subiectul unei eventuale livrฤƒri de arme forลฃelor ucrainene generând opinii divergente în rândul politicienilor ลŸi experลฃilor care participฤƒ la reuniune.

Reprezentanลฃii americani susลฃin opลฃiunea furnizฤƒrii de arme Ucrainei, în timp ce Germania ลŸi alte ลฃฤƒri europene se opun acestei variante.

Cele mai citite

Un accident grav, soldat cu morศ›i ศ™i rฤƒniศ›i, a blocat Valea Oltului

Un accident grav s-a produs sรขmbฤƒtฤƒ dupฤƒ amiaza pe Valea Oltului. O persoanฤƒ a murit ศ™i altele sunt rฤƒnite. Circulaศ›ia maศ™inilor este blocatฤƒ. Potrivit IPJ...

Adriean Videanu ศ™i soศ›ia, „pensionarii” de lux, prinศ™i la vamฤƒ cu bijuterii de peste jumฤƒtate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei ศ™i soศ›ia sa au fost opriศ›i รฎn aeroportul din Munchen, pentru cฤƒ nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...

Ludovic Orban: Voi fi un preลŸedinte „de multe ori surprinzฤƒtor”, prezent, implicat, simลฃitor

PreลŸedintele Forลฃa Dreptei, Ludovic Orban, ลŸi-a depus, sรขmbฤƒtฤƒ, candidatura pentru funcลฃia de preลŸedinte al Romรขniei, susลฃinut de FD, PMP, Alternativa Dreaptฤƒ ลŸi PNลข Maniu-Mihalache,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ