Perele fierte în vin aromat sunt un desert senzual, inspirat din bucătăria franceză, potrivit pentru o seară specială. Răsfaţă-ţi partenerul cu un desert regal şi uşor de realizat. Publicaţia BBC Goodfood recomandă următoarea reţetă:
Ingrediente
- patru pere
- o sticlă de vin roşu
- un baton de scorţişoară
- patru cuişoare
- patru boabe de piper
- coaja de la o jumătate de lămâie
- o lingură de miere
Mod de preparare
1. Curăţă perele cu grijă, fără să le deteriorezi aspectul.
2. Într-o cratiță cu capac, pune la fiert, la foc mediu, vinul, coaja de lămâie, cuişoarele, boabele de piper şi mierea.
3. Adaugă perele şi fierbe-le la foc mic, timp de aproximativ 30 de minute.
4. După ce perele au fiert, se scot cu grijă din vin şi se răcesc. Sosul se fierbe în continuare, timp de 20 de minute, până scade şi devine un sirop.
5. După ce şi siropul s-a răcit, se pune peste pere şi se serveşte imediat.