4.2 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăSpecialDesert regal: Pere în sos de vin aromat

Desert regal: Pere în sos de vin aromat

Perele fierte în vin aromat sunt un desert senzual, inspirat din bucătăria franceză, potrivit pentru o seară specială. Răsfaţă-ţi partenerul cu un desert regal şi uşor de realizat. Publicaţia BBC Goodfood recomandă următoarea reţetă:

Ingrediente

  • ​patru pere
  • o sticlă de vin roşu 
  • un baton de scorţişoară
  • patru cuişoare
  • patru boabe de piper
  • coaja de la o jumătate de lămâie
  • o lingură de miere

Mod de preparare

1. Curăţă perele cu grijă, fără să le deteriorezi aspectul. 

2. Într-o cratiță cu capac, pune la fiert, la foc mediu, vinul, coaja de lămâie, cuişoarele, boabele de piper şi mierea.

3. Adaugă perele şi fierbe-le la foc mic, timp de aproximativ 30 de minute. 

4. După ce perele au fiert, se scot cu grijă din vin şi se răcesc. Sosul se fierbe în continuare, timp de 20 de minute, până scade şi devine un sirop.

5. După ce şi siropul s-a răcit, se pune peste pere şi se serveşte imediat. 

Cele mai citite

Comisia Europeană reduce prognoza de creștere economică a României și avertizează asupra deficitului bugetar ridicat

Comisia Europeană a redus semnificativ estimările de creștere economică pentru România în 2024, prognozând un avans de doar 1,4%, față de estimarea anterioară de...

Zona Euro, tot mai în urmă față de SUA în cursa economică

Economia zonei Euro continuă să piardă teren în fața Statelor Unite, potrivit unui raport al Comisiei Europene publicat vineri. Prognoza de creștere pentru Zona Euro...

Google te scapă de spam în adresa de Gmail – nou update

Google se pregătește să lanseze o funcționalitate importantă pentru protecția confidențialității în Gmail, numită Shielded Email, care va permite utilizatorilor să-și mascheze adresa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă