13.4 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒTechUPDATE. Liberalii se reunesc, luni, รฎn prima ลŸedinศ›ฤƒ dupฤƒ scandalul votului รฎn...

UPDATE. Liberalii se reunesc, luni, รฎn prima ลŸedinศ›ฤƒ dupฤƒ scandalul votului รฎn Senat รฎn cazul Vosganian

UPDATE 14:14: La sediul PNL, unde s-a desfฤƒลŸurat ลŸedinลฃa sฤƒptฤƒmânalฤƒ a liderilor partidului, a avut loc un incident cu o persoanฤƒ invalidฤƒ, care s-a recomandat revoluลฃionar ลŸi i-a cerut lui Vasile Blaga sฤƒ predea certificatul de revoluลฃionar ลŸi sฤƒ dea explicaลฃii de ce doresc liberalii sฤƒ preia puterea, informeazฤƒ Mediafax.

Citeศ™te ศ™i: Incident la sediul PNL: O persoanฤƒ invalidฤƒ i-a cerut lui Blaga certificatul de revoluลฃionar

”Am venit sฤƒ-i spun domnului Blaga sฤƒ predea certificatul de revoluลฃionar (…) ลžtiu cฤƒ nu este revoluลฃionar ลŸi posedฤƒ un certificat de revoluลฃionar, sฤƒ-i spun sฤƒ predea acel certificat. ลži sฤƒ-i spun doamnei preลŸedintฤƒ Gorghiu sฤƒ nu mai spunฤƒ la televizor cฤƒ ei vor sฤƒ preia puterea, sฤƒ-i spun «Dom’le, vrem sฤƒ facem bine României». ลži s-au deranjat foarte tare cฤƒ de ce le atrag atenลฃia ลŸi vorbesc aลŸa”, le-a spus Zainea poliลฃiลŸtilor.

––

Membrii partidului Naลฃional Liberal se reunesc, luni, în prima ลŸedinศ›ฤƒ dupฤƒ scandalul votului în Senat în cazul Vosganian, pentru a discuta despre demisia fostului ministru al Economiei ลŸi despre despre propunerea pentru Curtea Constituศ›ionalฤƒ, informeazฤƒ B1 Tv.

PNL o susศ›ine pe Monalisa Neagoe pentru a ocupa postul de la CCR, lฤƒsat liber de judecฤƒtorul Toni Greblฤƒ. 

Senatorul Varujan Vosganian ลŸi-a dat demisia din PNL. El ลŸi-a anunลฃat demisia pe blog unde a scris "ca un rฤƒspuns colegial la solicitฤƒrile dumneavoastrฤƒ, primiลฃi, prin prezenta, demisia mea din noul PNL".

CiteลŸte ลŸi: FOTO. UPDATE. Vosganian ลŸi-a dat demisia din PNL, în urma presiunilor lui Gorghiu ศ™i Blaga

„În anul 1987, când m-am cฤƒsฤƒtorit, pฤƒrinลฃii ลŸi socrii mei ne-au cumpฤƒrat o casฤƒ în BucureลŸti. În anul 2008 am vândut casa ลŸi cu banii obลฃinuลฃi am cumpฤƒrat un apartament cu trei camere pentru fiica mea. Pฤƒrinลฃii mei au vândut, în 2006, casa în care am copilฤƒrit. Cu o parte ลŸi-au cumpฤƒrat, tot în FocลŸani, un mic apartament iar restul l-au împฤƒrลฃit între mine ลŸi fratele meu. Cu partea mea, puลฃin dupฤƒ aceea, am plฤƒtit acontul pentru cumpฤƒrarea unei case, în comuna Voluntari. Restul de bani l-am obลฃinut prin credit ipotecar, pe 25 de ani”, scrie Vosganian pe blogul personal. 

El a adaugat cฤƒ nu are maลŸinฤƒ ลŸi nici acลฃiuni la bursฤƒ. Acesta mai noteazฤƒ cฤƒ are de primit 40.000 de euro, în urma unui procesului de calomnie pe care l-a câลŸtigat acum trei ani.

„Nu mai am bani la bancฤƒ, din cauza unor cheltuieli pe care a trebuit sฤƒ le fac. Nu am automobil personal. Deลฃin un teren într-un pâlc de pฤƒdurice, pe care l-am cumpฤƒrat la un preลฃ mic , pentru cฤƒ, potrivit legislaลฃiei de atunci, pe locul acela nu se putea obลฃine autorizaลฃie de construcลฃie”, adaugฤƒ fostul liberal.

Verificarea averii senatorului Varujan Vosganian are loc în contextul anchetฤƒrii acestuia de DIICOT în dosarul Romgaz-Interagro. Fostul ministru al Economiei este acuzat cฤƒ a susลฃinut o ordonanลฃฤƒ de urgenลฃฤƒ în urma cฤƒreia firma lui Ioan Niculae, Interagro, a beneficiat de gaze ieftine de la Romgaz, pentru producลฃia de îngrฤƒลŸฤƒminte chimice.

Senatul a respins solicitarea Parchetului instanลฃei supreme de încuviinลฃare a începerii urmฤƒririi penale a lui Varujan Vosganian în dosarul Romgaz. Vosganian a demisionat apoi din PNL. 

CiteลŸte ลŸi: Blat în Senat pentru salvarea lui Varujan Vosganian

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ