22.1 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSportIohannis se va întâlni, joi, cu Merkel și Gauck

Iohannis se va întâlni, joi, cu Merkel și Gauck

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, joi, 26 februarie, în cadrul vizitei pe care o va efectua în Germania, cu preşedintele Joachim Gauck şi de cancelarul Angela Merkel, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Preşedinţiei germane şi al Guvernului de la Berlin, informează Mediafax.

Citește și: VIDEO. Întâlnirea dintre Iohannis şi Merkel, amânată

Site-ul Preşedinţiei germane a transmis că Joachim Gauck îl va primi, joi, 26 februarie, pe preşedintele român, Klaus Iohannis, la ora locală 12:00 (13:00, ora României), la Palatul Bellevue, reşedinţa oficială a şefului de stat german.

Joachim Gauck va oferi un prânz oficial în cinstea preşedintelui Iohannis.

Purtătoarea de cuvânt a cancelarului german, Christiane Wirtz, a anunţat, vineri, că Angela Merkel va avea convorbiri oficiale cu preşedintele român, Klaus Werner Iohannis, joi, 26 februarie, de la ora locală 14:00 (15:00, ora României).

Discuţiile vor viza relaţiile bilaterale, teme pe de agenda europeană şi internaţională, în special situaţia din Ucraina şi R. Moldova – ambele ţări vecine României – , precum şi evoluţiile din Balcanii de Vest, potrivit unui comunicat pe de site-ul Guvernului german.

Iniţial, vizita preşedintelui român a fost programată pentru 11 februarie, dar a fost amânată în semn de respect faţă de funeraliile fostului preşedinte Richard von Weizsäcker, organizate la această dată.

Cele mai citite

Cheloo, despre fosta iubită a lui Spike: „Te-ai mai îngrășat, îți stă bine”

Teodora Nedelcu, fosta iubită a artistului Spike, a revenit pe scena emisiunii iUmor, provocând reacții surprinzătoare din partea juraților. Cheloo, despre fosta iubită a lui...

Suspendare drastică pentru fotbalistul care și-a mușcat adversarul de gât!

Atacantul Milutin Osmajic, de la Preston North End, a primit o suspendare de opt meciuri, după ce a mușcat de gât un adversar în...

Cum încearcă Facebook să atragă tinerii adulți

Facebook, una dintre rețelele de socializare, a devenit cunoscută drept platforma părinților și bunicilor, în timp ce tinerii adulți folosesc aplicații foto și video...
Ultima oră
Pe aceeași temă