15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialVolkswagen Passat este “Maşina anului” în Europa

Volkswagen Passat este “Maşina anului” în Europa

Automobilul Volkswagen Passat a fost desemnat “Maşina anului 2014” în Europa. Titlul a fost acordat în avanpremiera Salonului Auto de la Geneva, care va fi deschis în perioada 5 – 15 martie a.c.

Potrivit agentiei Bloomberg, din juriu au facut parte 58 de jurnalişti din 22 de ţări europene.

În ultimii şase ani, marca Volkswagen a cucerit de trei ori titlul de “Maşina anului”. Primul titlu a revenit modelului VW Polo, în anul 2010, iar al doilea a fost obţinut de VW Golf, în anul 2013.

Trofeul “Car of the Year” are o tradiţie de 52 de ani şi a devenit cel mai cunoscut premiu din industria auto europeană.

La competiţia de la Geneva, din aceste zile, VW Passat a obţinut 340 de puncte, fiind urmat de Citroen C4 Cactus (248 de puncte) şi Mercedes C-Class (221 de puncte). Pe următoarele locuri s-au situat Ford Mondeo, Nissan Qashqai, BMW 2 Series Active Tourer și Renault Twingo.

Volkswagen Passat reprezintă un model din clasa medie, bazat pe noua platformă MQB a producătorului german. Faţă de versiunea sa anterioară, noul Passat este mai scurt cu doi milimetri, mai uşor cu 85 de kilograme şi are un consum de carburant cu 20 la suta mai mic. Cu toate acestea, noul Passat oferă mai mult spaţiu pentru pasagerii din spate şi pentru bagaje.

Din punctul de vedere al emisiilor de carbon, cel mai ecologic Passat este modelul hibrid, care lasă în atmosfera doar 35 de grame CO2 / km. Automobilul hibrid poate fi propulsat fie electric, având astfel o autonomie de 50 de kilometri, fie de un motor pe benzina de 1,4 litri.

Preţul de vânzare al noului Passat porneşte, în Germania, de la 30.000 de euro.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă