16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăLifestyleBlatter critică atribuirea Balonului de Aur, la CM 2014, argentinianului Lionel Messi

Blatter critică atribuirea Balonului de Aur, la CM 2014, argentinianului Lionel Messi

Joseph Blatter, președintele FIFA, a criticat atribuirea Balonului de Aur, la CM 2014, jucătorului argentinian Lionel Messi. Prezent la dezvăluirea logotipului CM 2018, la Moscova, șeful forului internațional ar fi preferat ca germanul Manuel Neuer să ia trofeul.

"Consider că decizia a fost incorectă. M-a surprins când am aflat ce a hotărât comitetul. Mi-au spus că au fost analizați doar 10 jucători, însă numai dintre cei care au participat la finală", a declarat Blatter pentru presa rusă, citat de Agerpres. El se află la Moscova pentru prezentarea logotipului CM 2018. De altfel, Blatter și-a exprimat de mai multe ori părerea că portarul campioanei mondiale, germanul Manuel Neuer, ar fi meritat Balonul de Aur în Brazilia.

Cu toate acestea, Balonul de Argint a fost luat de germanul Thomas Mueller, care a primit și Gheata de Aur, pentru locul secund în clasamentul golgheterilor, în timp ce Balonul de Bronz a fost dat olandezului Arjen Robben, a cărui echipă a fost eliminată în semifinale de Argentina.

O discuție polemică asemănătoare s-a petrecut și la Mondialul din Africa de Sud, în 2010, când FIFA i-a acordat Balonul de Aur uruguayanului Diego Forlan, dintr-o reprezentativă eliminată în semifinale, și nu unui fotbalist spaniol, campion mondial.

Acest premiu a fost introdus la Mondiale la ediția din 1994, din SUA, când a fost obținut de brazilianul Romario, campion mondial; în Franța 1998 a fost premiat compatriotul său Ronaldo, finalist cu Brazilia, în 2002 (Japonia și Coreea de Sud), tot un finalist, și nu din echipa campioană, a fost răsplătit, portarul german Oliver Kahn, învins de două ori (scor 2-0) în finală de Brazilia, în timp ce Zinedine Zidane a fost cel mai bun, potrivit FIFA, în Germania 2006, după ce a pierdut finala în fața Italiei.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă