23.6 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialRusia ar putea cere Google sฤƒ plฤƒteascฤƒ taxe mai mari

Rusia ar putea cere Google sฤƒ plฤƒteascฤƒ taxe mai mari

Rusia ar putea majora taxele aplicate gigantului american Google ลŸi altor companii internaลฃionale de internet, pe motiv cฤƒ sumele plฤƒtite de acestea cฤƒtre stat sunt prea mici, transmite Mediafax.

Mฤƒsura a fost discutatฤƒ în timpul unei întâlniri între reprezentanลฃii ministerului rus al Comunicaลฃiilor, parlamentari ลŸi oficiali ai autoritฤƒลฃii naลฃionale de reglementare în domeniul internetului ลŸi media, Potrivit unor surse guvernamentale, potrivit unor surse guvernamentale. citate de The Moscow Times.

Plata unor taxe mai mari nu este singura problemฤƒ cu care se confruntฤƒ Google în Rusia.

Consiliul Concurenลฃei din Rusia a anunลฃat, în februarie, cฤƒ a redeschis o investigaลฃie anti-monopol împotriva companiei americane, în urma unei plângeri împotriva platformei mobile a Google înaintate de compania rusฤƒ Yandex, care opereazฤƒ cel mai mare site de cฤƒutare local.

Nici autoritฤƒลฃile din restul Europei nu sunt mulลฃumite de practicile fiscale ale Google, Amazon ลŸi altor multinaลฃionale, care sunt acuzate cฤƒ se folosesc de anumite “portiลฃe” din legislaลฃiile locale pentu a evita plata taxelor.

Comisarul UE pentru economie digitalฤƒ, Gunther Oettinger, a declarat în ianuarie cฤƒ autoritฤƒลฃile de la Bruxelles analizeazฤƒ dacฤƒ sฤƒ impunฤƒ o taxฤƒ companiilor de Internet din Statele Unite, precum Google, în cadrul unui plan de realizare a unei pieลฃe digitale unice în spaลฃiul comunitar.

Oettinger a precizat cฤƒ Google ar putea fi taxatฤƒ pentru folosirea de materiale aflate sub copyright.

Ministrul britanic de Finanลฃe George Osborne a anunลฃat, în decembrie anul trecut, cฤƒ Marea Britanie va introduce o nouฤƒ taxฤƒ, supranumitฤƒ "taxa Google", de 25% din profiturile obลฃinute în Marea Britanie, dar repatriate, de companiile care vor sฤƒ scape de impozite prin scheme fiscale complexe.

Mฤƒsura va fi aplicatฤƒ începând cu luna aprilie, potrivit Sunday Times, iar noua taxฤƒ ar trebui sฤƒ aducฤƒ venituri de 1 miliard de lire sterline (circa 1,26 miliarde de euro) în cinci ani.

Cele mai citite

Proiect de lege privind limitarea avansului la achiziศ›ia de imobile la 10%, รฎn contextul scandalului Nordis

Un grup de parlamentari PSD a depus un proiect de lege care prevede cฤƒ dezvoltatorii imobiliari nu pot solicita un avans mai mare de...

Klopp revine รฎn fotbal! Ce poziศ›ie va ocupa fostul antrenor al lui Liverpool

Dupฤƒ plecarea de la Liverpool, Jurgen Klopp va reveni รฎn fotbal, รฎnsฤƒ nu รฎn postura de antrenor, ci รฎntr-un rol de director strategic pentru...

Agra Asigurฤƒri raporteazฤƒ daune la peste 50% din poliศ›ele emise รฎn sezonul agricol 2023-2024

Asigurฤƒtorul Agra Asigurฤƒri, specializat รฎn domeniul agricol, a anunศ›at cฤƒ รฎn sezonul 2023-2024 a รฎnregistrat avizฤƒri de daunฤƒ pentru peste 50% din cele aproape...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ