7.3 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăSpecialCâți oameni lucrează în industria de apărare

Câți oameni lucrează în industria de apărare

Cel mult 1472 de persoane vor lucra, în anul 2015, în industria românească de apărare, pe salarii plătite de la bugetul de stat.

Această decizie a fost adoptată prin Hotărârea de Guvern 140 / 2015, recent publicată în Monitorul Oficial.

HG 140 precizează „numărul mediu maxim de personal” pentru fiecare întreprindere în parte.

ROMARM: 1122 de angajați

Conform noului act normativ, principalul operator din industria de apărare, Compania Națională ROMARM, va avea 1122 de oameni.

Societățile ROMAERO și Avioane Craiova vor avea, fiecare, câte 150 de angajați.

Întreprinderea IOR din București va avea 30 de salariați, iar Șantierul Naval Mangalia și Uzina Mecanică Orăștie sunt menționate cu câte zece oameni.

Acești angajați vor desfășura activitățile prevăzute în OUG 95 / 2002 privind industria de apărare. Conform Ordonanței din anul 2002, salariații din unitățile industriei de apărare care duc lipsă de comenzi nu vor fi disponibilizați ci vor executa operații de întreținere, conservare, reparații sau pază.

Pentru salariații din uzinele care nu au comenzi, banii necesari plății salariilor sunt asigurați din sumele prevăzute anual cu această destinație în bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei și Comerțului.

Citește și:  Gură de oxigen pentru industria de apărare

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Donald Trump îl critică pe Joe Biden, după ce acest a anulat 37 de condamnări la moarte

Donald Trump l-a criticat pe Joe Biden pentru decizia de a anula 37 de condamnări la moarte, în contextul în care președintele în funcție...

Nava rusească „Ursa Major” s-a scufundat în Marea Mediterană

Nava cargo rusească „Ursa Major” s-a scufundat în Marea Mediterană, între Spania și Algeria, în urma unei explozii produse în sala mașinilor, relatează Reuters. Din...

Ajutoare AFIR pentru energie regenerabilă: 150 milioane euro, disponibile din Ajunul Crăciunului

Programul vizează achiziția de panouri solare, generatoare eoliene și baterii de stocare pentru consum propriu în ferme și întreprinderi În Ajunul Crăciunului 2024, Agenția pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă