16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSelecționerul României la rugby: Stejarii vor surprinde publicul la Cupa Mondială

Selecționerul României la rugby: Stejarii vor surprinde publicul la Cupa Mondială

Selecţionerul naționalei de rugby a României, galezul Lynn Howells, este convins că "stejarii" vor avea o campanie reușită la Cupa Mondială din Anglia. Howells spune că tricolorii vor surprinde lumea la ediția din 2015 a turneului.

"De curând am bătut Tonga şi Canada şi cred că vom surprinde la Cupa Mondială. Obiectivul nostru este să câştigăm două meciuri, ceea ce ar coincide cu accederea automată la ediţia din 2019. Ar fi ceva imens pentru România", a spus Howells, conform Mediafax.

România face parte din Grupa D alături de reprezentativele Franţei, Irlandei, Italiei şi Canadei.

Cupa Mondială oferă şansa naţionalelor în curs de dezvoltare, precum România şi Georgia, şansa de a participa împotriva celor mai puternice echipe o dată la patru ani, însă Howells susţine că nu este suficient. El solicită Federaţiei Internaţionale de Rugby (IRB) să ajute naţionalele mici, deoarece acestea nu vor putea progresa având în vedere că Anglia, Irlanda, Scoţia, Ţara Galilor, Franţa şi Italia primesc cei mai mulţi bani de la forul mondial.

Una dintre soluţiile propuse de Howells este ca Turneul celor 6 Naţiuni să aibă un sistem de promovare-retrogradare. "Există deja o divizie secundă a Turneului celor 6 Naţiuni şi ar fi bine pentru joc să avem un meci de play-off anual între cea mai slabă echipă din Turneul celor 6 Naţiuni şi câştigătoarea diviziei secunde. Anul trecut am jucat în Georgia în faţa a 62.000 de spectatori, aşa că nu îmi puteţi spune că nu este cerere. Puteţi înţelege de ce echipe ca Scoţia şi Italia nu sunt de acord cu asta, pentru că ei primesc mulţi bani din partea IRB, însă adevărul este că ei nu joacă deloc bine. Într-o zi, dacă totul decurge cum vrem noi, le-am putea învinge", a completat Howells.

Întrebat la ce să se aştepte spectatorii care au achiziţionat bilete la meciurile României de la Cupa Mondială, Howells a răspun: Nivelul jucătorilor de vârf este bun. Problema este că cei mai buni jucători ai noştri sunt înaintaşii, în timp ce fundaşii mai au ceva de muncă, asta ca să fiu realist. Lumea trebuie să aprecieze că vom încerca să marcăm eseuri, chiar dacă nu vom fi Noua Zeelandă sau Australia."

Lynn Howells şi-a adus aminte prima impresie pe care i-au lăsat-o jucătorii români acum doi ani şi jumătate. "Era o zăpadă de un metru şi jumătate pe gazonul din Bucureşti. Şi era foarte frig! Vă spun că niciun jucător din Marea Britanie nu ar fi înlăturat zăpada, însă ei au făcut-o şi s-au antrenat normal. Atunci mi-am spus că ei sunt o gaşcă bună de băieţi şi că pot face ceva aici", a adăugat Howells.

În vârstă de 64 de ani, Howells va antrena şi echipa Lupii Bucureşti, care participă în acest sezon al Challenge Cup. Echipa bucureşteană va debuta vineri, în deplasare, împotriva echipei engleze Newcastle Falcons.

În Grupa 3, Lupii Bucureşti vor mai întâlni pe Stade Francais şi Newport Dragons.

"Trebuie să reţineţi că Lupii este o echipă de dezvoltare, jucătorii fiind aleşi dintre componenţii celor opt echipe din prima ligă. Echipa noastră este formată în totalitate din jucători care joacă în România, iar obiectivul principal este să îmbunătăţim echipa naţională", a mai spus Howells, care susţine că o eventuală calificare din această grupă este imposibilă.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă