16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialEbola. Reuniune a miniștrilor sănătății din UE, la Bruxelles, pe tema controalelor...

Ebola. Reuniune a miniștrilor sănătății din UE, la Bruxelles, pe tema controalelor în aeroporturi

Miniștrii europeni ai sănătății se vor reuni, joi, la Bruxelles petru a discuta despre întărirea controalelor pe aeroporturi în cazul pasagerilor care provin din țările africane afectate de Ebola, a anunțat luni președinția italiană.

Londra este singura capitală a UE care a introdus controalele la sosirea în principalele aeroporturi și gări, urmând exemplele american și canadian. 

De asemenea, scopul este de 'a da un mesaj de angajament din partea UE și de a-i liniști pe europeni', în contextul în care contaminarea unei infirmiere spaniole săptămâna trecută la Madrid a declanșat un val de panică în Europa, a explicat această sursă europeană. 

Supravegherea sosirilor în Europa a călătorilor provenind din zone de risc figurează deja pe agenda reuniunii săptămânale de vineri a Comitetului de securitate sanitară, for european al experților mobilizați de mai multe luni pe tema epidemiei de Ebola. 

Dar numai jumătate de duzină de state, printre care Franța și Belgia, au legături aeriene directe cu zone de risc din Africa de Vest. 

Introducerea unui sistem de depistare a virusului Ebola la pasagerii care provin din aceste zone nu este pentru moment preconizată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), filtrarea efectuându-se în prezent la plecare, în principal prin luarea temperaturii pasagerilor.

Cele mai citite

Andrei Ursu și Vlad Condurache au fost eliminați de la Asia Express 2024

În ediția din 19 septembrie a emisiunii „Asia Express 2024,” Andrei Ursu și Vlad Condurache au fost eliminați după ce au terminat pe ultimul...

Milionarul care merge cu autobuzul și metroul în București. „E mult mai ieftin”

Valeriu Iftime, patronul echipei FC Botoșani, a vorbit recent despre alegerile sale de transport în București. https://www.youtube.com/watch?v=84HAy8MRl3s Patronul de la FC Botoșani merge cu metroul când...

Zece ani de închisoare pentru stomatologul acuzat de agresiune sexuală asupra influenceriței Lolrelai

Dentistul acuzat de influencerița Ștefania Costache, cunoscută sub numele de Lolrelai, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru agresiune sexuală și lipsire...
Ultima oră
Pe aceeași temă