Rețeta de ”ton tataki cu piure de brocoli” este o specialitate italiană foarte gustoasă.
Ingrediente pentru prepararea tonului:
200 g ton roşu shasimi
10 g cuişoare
10 g piper negru
50 ml ulei de măsline
Sare – după gust
Ingrediente pentru piure:
60 g cartofi
120 g broccoli
20 g unt
20 ml lapte
Sare – după gust
Piper – după gust
Mod de preparare ton tataki :
Cuişoarele şi piperul se pisează.
Tonul se trece prin amestecul de condimente şi se pune la sotat pe toate părţile, până capătă o crustă arămie, într-o tigaie cu ulei încins.
La sfârşit tonul se taie în 6 – 7 felii egale.
Mod de preparare piure brocoli :
Cartofii şi brocoli se fierb separat.
După fierbere se lasă la scurs şi se amestecă cu mixerul, împreună cu untul şi laptele, până când se obţine o pastă omogenă.
Se adaugă sare şi piper după gust.
Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pragătire a rețetei.
Tradiții culinare:
Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Reteta italiană a fost oferită și preparată de Restaurant Il Corso.