31 C
București
luni, 10 iunie 2024
AcasăSpecialPrimarul unei comune din Gorj, reținut pentru evaziune fiscală

Primarul unei comune din Gorj, reținut pentru evaziune fiscală

Mihai Troacă, primarul comunei gorjene Padeș și vicepreședinte al PDL Gorj a fost reținut, miercuri, pentru 24 de ore, de către polițiști, fiind acuzat de evaziune fiscală în formă continuată,informează Mediafax.

Troacă este acuzat că în perioada 2009 – 2012, când a fost administrator al unei firme, nu a înregistrat în contabilitatea acesteia toate veniturile, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Cătălin Bușe, menționând că prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la circa 2,6 milioane lei.

Firma respectivă are un punct de lucru chiar în comuna Padeș, în cadrul ei activând o balastieră prin intermediul căreia edilul a vândut cantități mari de agregate minerale, piatră și nisip de diferite sorturi, fără a înregistra veniturile în contabilitate.

Troacă este membru PDL, fiind vicepreședinte al organizației județene, joi el urmând să fie prezentat pentru audieri la Parchetul Tribunalului Gorj, procurorul de caz urmând să decidă dacă solicită sau nu mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

În luna iunie, primarul a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare de către Curtea de Apel Brașov, după ce în octombrie 2012 a fost prins conducând fără permis și cu depășirea limitei legale de viteză pe un drum din județul Brașov.

Executarea pedepsei a fost înlocuită cu un termen de încercare de trei ani, timp în care Troacă nu are voie să comită nicio altă ilegalitate, în caz contrar urmând să execute perioada de detenție la care a fost condamnat.

Cele mai citite

Moneda euro s-a depreciat ca efect al rezultatelor la europarlamentare

Moneda euro s-a depreciat față de dolarul SUA în urma anunţării rezultatelor alegerilor pentru viitorul Parlament European, care s-au desfășurat în ziua de 9...

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus vor fi europarlamentari din partea partidului S.O.S. România

Partidul S.O.S. România, pe care-l conduce senatoarea Diana Șoșoacă, a obținut două voturi în Parlamentul European, conform voturilor exprimate de cetățenii României la alegerile...

Nicușor Dan vrea ca referendumurile locale să fie simultan cu alegerile parlamentare

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că momentul convocării celor două referendumuri locale va fi stabilit în funcţie de discuţiile cu consilierii generali,...
Ultima oră
Pe aceeași temă