12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechPonta, despre Nichita: Dacă sunt alte fapte decât corupţia, sunt alte responsabilităţi

Ponta, despre Nichita: Dacă sunt alte fapte decât corupţia, sunt alte responsabilităţi

Premierul Victor Ponta a declarat că se bucură că primarul din Iaşi, Gheorghe Nichita, este în libertate. Ponta care este în acelaşi timp şi preşedintele PSD a mai precizat că Rezoluţia PSD privind sancţionarea pe linie de partid impune anumite responsabilităţi în caz de corupţie, pentru alte fapte existând alte tipuri de responsabilităţi, informează Mediafax.

Nu cunosc detalii din caz şi nu vreau să le comentez. Mă bucur doar că este în libertate şi, aşa cum am adoptat Rezoluţia la Consiliul Naţional, pentru fapte de corupţie orice persoană care deţine funcţii de conducere are o anumită responsabilitate. Justiţia se va pronunţa dacă este vorba de fapte de corupţie. Dacă este vorba de altfel de fapte, există alte tipuri de responsabilităţi“, a spus Ponta, aflat în Qatar.

Sâmbătă, Ponta a afirmat, la B1 TV, că Rezoluţia PSD privind retragerea funcţiei de partid pentru o persoană aflată în atenţia justiţiei se aplică în toate cazurile, adăugând însă că nu ştia că poate fi dispusă arestarea preventivă pentru spionarea unei iubite“.

Cu siguranţă, Rezoluţia se aplică la absolut oricine. Se pune doar problema, în general, dacă şi pentru ce fapte arestăm preventiv oamenii. Eu nu ştiu despre ce e vorba în dosar, dar, după spionarea unei iubite, nu ştiam că pentru asta eşti arestat preventiv. Ca să nu spionezi o altă iubită sau de ce ?“, a afirmat Ponta.

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, va fi cercetat în libertate sub control judiciar, ca și șeful Poliției Locale ieșene și șeful de serviciu din instituție, reținuți joi seară de procurorii DNA, a hotărât Tribunalul București. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel București.

 

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă