4.3 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSpecialSemnal de alarmă. Cât vor costa Europa bolile de inimă

Semnal de alarmă. Cât vor costa Europa bolile de inimă

Costurile economice ale bolilor cardiovasculare în Europa ar urma să crească până la 162 de miliarde de dolari pe an în 2020, arată un nou studiu publicat joi de Centre for Economics and Business Research (CEBR), informează Agerpres.

Potrivit CEBR, costul bolilor cardiovasculare în primele șase economii europene (Germania, Franța, Italia, Spania, Suedia și Marea Britanie) vor crește de la 102,1 miliarde de euro în 2014 la 122,6 miliarde de euro (161,7 miliarde de dolari) în 2020.

Cea mai mare parte a poverii economice, aproximativ 130,2 miliarde de dolari, va rezulta din costurile directe pentru sistemul de sănătate provenite de pe urma bolilor cardiovasculare, printre care se numără cardiopatie coronariană, insuficiență cardiacă, cardiopatie congenitală și accident vascular cerebral. La acestea se vor adăuga costuri indirecte, în valoare de 31,5 miliarde de dolari în cele șase țări, provenite de pe urma pierderilor de productivitate ca urmare a deceselor premature și a costului morbidității.

'Povara financiară a bolilor cardiovasculare și a impactului uman asupra indivizilor și familiilor lor va crește numai dacă nu vom rezolva această problemă. Acest lucru presupune o abordare coordonată între industria farmaceutică, mediul academic, sisteme de sănătate și guverne' a declarat Tom Keith-Roach, vicepreședinte pentru Europa de Est la AstraZeneca.

Germania, țara cu cea mai mare populație din Uniunea Europeană, ar urma să suporte cele mai mari costuri de pe urma bolilor cardiovasculare, cu un impact economic estimat la un total de 54,5 miliarde de dolari în 2020.

Există numeroși factori de risc asociați cu bolile cardiovasculare precum inactivitate fizică, obezitate și diabet. CEBR estimează că bolile cardiovasculare vor provoca decesul a peste 1,2 milioane de persoane în 2020, în creștere față de 1,1 milioane în acest an.

Cele mai citite

Programul de guvernare propune stimulente pentru tinerii absolvenți și subvenții pentru angajatori

Tinerii absolvenți care se angajează pentru prima dată cu un contract de muncă pe perioadă nedeterminată vor primi o primă de stabilitate pe o...

Investitorii în fondurile private, blocați în China: Regulile stricte și economia încetinită opresc ieșirile

Investitorii majori în fondurile private de acțiuni se confruntă cu probleme grave în China, neputând să-și lichideze participațiile sau să listeze companiile din portofoliu,...

Programul de guvernare propune stimulente pentru tinerii absolvenți și subvenții pentru angajatori

Tinerii absolvenți care se angajează pentru prima dată cu un contract de muncă pe perioadă nedeterminată vor primi o primă de stabilitate pe o...
Ultima oră
Pe aceeași temă