14.1 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăInternațional„Vânătoarea de spioni”, ultimul film al actorului Philip Seymour Hoffman, ajunge în...

„Vânătoarea de spioni”, ultimul film al actorului Philip Seymour Hoffman, ajunge în cinematografele din România

Filmul „Vânătoarea de spioni” / „A Most Wanted Man”, în care actorul Philip Seymour Hoffman joacă ultimul rol principal din carieră, va avea premiera pe 29 august în cinematografele din România.

Filmul este un thriller de spionaj în regia lui Anton Corbijn, după un scenariu de Andrew Bovell, bazat pe romanul ”A Most Wanted Man” scris de John le Carré. 

Actorul Philip Seymour Hoffman joacă rolul lui Günter Bachmann, șeful unui grup german de agenţi secreţi care supraveghează orașul Hamburg, unde teroriştii au locuit şi au planificat atacurile din 11 septembrie 2011.

„Avem de-a face cu o lume care s-a schimbat atât de mult din 2001 încoace. Îi judecăm foarte repede pe oameni: orice e fie alb, fie negru. Simt că acest lucru ne afectează vieţile tuturor”, spune regizorul Anton Corbijn.

Regizorul, care a lucrat cu Philip Seymour Hoffman la acest film, a povestit că actorul avea o abilitate extraordinară de a intra total în pielea personajului său, indiferent de probleme din viața personală. 

„Era un actor colosal. Forţa sa consta în cufundarea totală într-un rol şi lipsa capriciilor. În acelaşi timp, el ura ceea ce iubea; acesta era blestemul său – se autodistrugea în jocul său actoricesc. Când urmăream filmul cu Phil, în primele etape de lucru, nu-mi venea să cred că tipul care stătea lângă mine era aceeaşi persoană cu cea de pe ecran. Convingerea în realitatea personajului său era totală. În ciuda oricăror probleme pe care le avea în afara filmărilor, rolul său nu a avut niciodată de suferit”, a declarat regizorul Anton Corbijn.

Din distribuţia filmului mai fac parte Rachel McAdams, Willem Dafoe, Daniel Brühl, Nina Hoss şi Robin Wright.

Acțiunea începe atunci când Issa Karpov (Grigoriy Dobrygin) – un imigrant jumătate cecen, jumătate rus, torturat cu brutalitate – ajunge în comunitatea islamică din Hamburg, revendicând averea tatălui său. El devine imediat suspect pentru Günter Bachmann (Philip Seymour Hoffman), dar și pentru autoritățile germane și americane. Ajutat de tânăra şi idealista avocată Annabel Richter (Rachel McAdams), Issa ia legătura cu bancherul Thomas Brue (Willem Defoe), pentru a obţine banii. Pe măsură ce timpul trece şi mizele cresc, începe cursa pentru a stabili indentitatea adevărată a acestui bărbat extrem de căutat – victimă persecutată sau extremist orientat spre distrugere?

„Unul dintre lucrurile cele mai interesante la film este faptul că nu există, de fapt, un antagonist. Sunt mai mulţi oameni care cred că ceea ce fac ei este corect, însă motivele lor diferă. Intră în conflict unii cu ceilalţi în jurul unui obiectiv central – acel bărbat pe care fiecare îl vede dintr-o altă perspectivă şi îl vrea din motive diferite”, a explicat producătorul Stephen Cornwell. 

„Vânătoarea de spioni” a fost filmat în totalitate în Germania – 38 de zile în Hamburg, cu încă 2 zile în Berlin la final, în lunile septembrie-octombrie 2012. Însuşi scriitorul John le Carré a vizitat platourile de filmare de câteva ori, susţinând şi încurajând filmul.

Actorul Philip Seymour Hoffman, a decedat în urma unei supradoze accidentale de droguri, pe 2 februarie, la New York, la vârsta de 46 de ani.

Cele mai citite

Ajutoare de 500 de milioane de euro pentru biocombustibili în România

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare de stat, pentru sprijinirea investițiilor în producția de biocombustibili, pentru o economie „zero net” În cadrul acestei...

Ce spun Ciucă și Ciolacu în urma publicării motivării Curții Constituționale

Marcel Ciolacu, președintele PSD și candidat la alegerile prezidențiale, susțin este nevoie de o amplă reformă a CCR. „Motivarea Curții Constituționale în cazul doamnei...

Victorie la limită pentru FCSB cu Gloria Buzău! Gigi Becali: „M-a enervat chestiunea asta!”

FCSB a obținut o victorie cu emoții pe teren propriu împotriva Gloriei Buzău, scor 3-2, în etapa a 12-a din Superligă, într-un meci marcat...
Ultima oră
Pe aceeași temă