24.5 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialHurezeanu, acceptat de Berlin

Hurezeanu, acceptat de Berlin

Scriitorul Emil Hurezeanu a primit, pe 20 mai, agrementul din partea autoritฤƒลฃilor germane pentru postul de ambasador la Berlin, au precizat, pentru Mediafax, surse diplomatice.

Potrivit surselor citate, agrementul oficial din partea Berlinului a fost primit pe 20 mai.

Agrementul a sosit la o zi dupฤƒ ce Emil Hurezeanu a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de politicฤƒ externฤƒ pentru postul de ambasador al României în Germania.

Pe 19 mai, Hurezeanu a primit aviz favorabil, cu 19 voturi "pentru" ลŸi unul "împotrivฤƒ", în comisiile de politicฤƒ externฤƒ ale Senatului ลŸi Camerei Deputaลฃilor.

PreลŸedintele Klaus Iohannis a aprobat, pe 30 aprilie, propunerea de numire a lui Emil Hurezeanu în postul de ambasador al României în Germania.

Postul de ambasador la Berlin a fost deลฃinut anterior de Lazฤƒr Comฤƒnescu, acesta fiind din februarie consilier prezidenลฃial, dupฤƒ ce ลŸeful statului a semnat, în 29 decembrie, decretul de rechemare a acestuia din funcลฃia de ambasador în Germania.

Emil Hurezeanu, nฤƒscut pe 26 august 1955, la Sibiu, este scriitor ลŸi publicist, fiind unul dintre cei mai cunoscuลฃi analiลŸti politici ai momentului.

Cele mai citite

Probleme pe piaศ›a muncii din Germania: Scฤƒdere a locurilor de muncฤƒ bine plฤƒtite ศ™i dificultฤƒศ›i รฎn sectorul auto

Recentele schimbฤƒri pe piaศ›a muncii din Germania, ascunse de datele favorabile ale post-pandemiei ศ™i de reglementฤƒrile stricte de protecศ›ie a angajaศ›ilor, indicฤƒ probleme serioase...

Un francez avรขnd asupra lui 300 de grame de canabis a fost arestat la vama Petea din Satu Mare

Un cetฤƒลฃean francez a fost arestat dupฤƒ ce a fost depistat รฎn timp ce รฎncerca sฤƒ introducฤƒ รฎn ลฃarฤƒ, prin vama Petea, 300 de...

Testamentul actorului Alain Delon a fost transmis celor trei copii

La aproape o lunฤƒ de la decesul lui Alain Delon, testamentul actorului a fost transmis celor trei copii ai sฤƒi, care nu aveau o...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ