18 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialSindromul respirator din Orientul Mijlociu a fฤƒcut primele victime รฎn Coreea de...

Sindromul respirator din Orientul Mijlociu a fฤƒcut primele victime รฎn Coreea de Sud

Au fost înregistrate primele două decese în Coreea de Sud, cauzate de coronavirusul care generează sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), informează Mediafax.

Ambele persoane, un bărbat în vârstă de 58 de ani şi o femeie în vârstă de 71 de ani, au fost identificate ca purtătoare ale coronavirusului, potrivit agenţiei Yonhap.

Şase cazuri noi de MERS-CoV au fost descoperite, a anunţat Ministerul Sănătăţii, numărul total al persoanelor infectate în focar crescând astfel la 25.

Multe dintre infecţii au fost descoperite în spitalul în care a fost diagnosticat primul caz, în urmă cu două săptămâni.

Primul pacient a luat boala în timp ce se afla în Orientul Mijlociu, la jumătatea lui aprilie.

Boala respiratorie virală a fost descopeiră în Arabia Saudită, unde a apărut prima oară în anul 2012.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a înregistrat, până în prezent, peste 1.000 de cazuri de MERS-CoV confirmate prin analize de laborator în întreaga lume. Peste 400 de de persoane au murit până în acum din cauza bolii.

 

Cele mai citite

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ