Pregătirea de acasă a prânzului pentru serviciu este o metodă bună de economisire a banilor. Spaghetele cu carne de pui, după rețeta sugerată de popsugar.com, sunt delicioase şi oferă o stare de saţietate până la sfârşitul programului de lucru.
Ingrediente
- 230 g de spaghete
- 400 g de roşii cherry, tăiate în jumătate
- doi ardei iuţi, curăţaţi de tulpini şi seminţe şi tăiaţi în jumătate, pe lungime
- patru căţei de usturoi, lăsaţi întregi
- o jumătate de ceapă galbenă
- două linguri cu unt nesărat
- două linguri cu făină
Citește și: Top 10 MITURI despre alimentele nesănătoase
- 500 ml de lapte degresat
- 230 g de brânză Cheddar rasă (sau tipul de brânză preferat)
- 230 g de brânză Monterey Jack (sau tipul de brânză preferat)
- jumătate de linguriţă de chimen
- un vârf de linguriţă de chilli
- 100 g de coriandru proaspăt, mărunţit
- două linguri cu zeamă de lime proaspăt stoarsă
- sare şi piper negru după gust
- 800 g de carne de pui fiartă, desfăcută în fâşii
Mod de pregătire
Se fierb spaghetele într-o oală mare cu apă şi sare, după instrucţiunile de pe pachet. Se scurg, se răcesc sub jetul de apă rece şi se transferă într-un vas de yena.
Citește și: Opt fructe de vară care fac minuni pentru organism
Se pun roşiile, ardeii iuţi, căţeii de usturoi şi ceapa într-o tavă pregătită cu hârtie de copt unsă cu ulei. Se pune tava la 15 cm de broiler (grill). Se lasă la copt timp de cinci sau şapte minute, până când legumele se înmoaie şi încep să se înnegrească. Se scot din cuptor şi, după ce se răcesc suficient, se taie în cuburi.
Pentru sos, se topeşte untul într-o cratiţă, la temperatură medie. Se amestecă făina pentru aproximativ 30 de secunde, până când se încorporează bine şi începe să prindă o nuanţă maronie.
Apoi, se toarnă încet laptele şi se amestecă timp de trei sau cinci minute, până când sosul se îngroaşă puţin.
Se închide aragazul şi se adaugă jumătate din cantităţile de brânză, până când se topesc şi se încorporează în sos. Se adaugă legumele tăiate în cuburi, chimenul, coriandrul, zeama de lime şi chilli. Se gustă şi se potriveşte cu sare şi piper.
Se toarnă sosul peste spaghete, după care se adaugă bucăţile de carne de pui. Se acoperă totul cu brânzeturile care au rămas.
Se dă la cuptor, la temperatură de 170 de grade Celsius, timp de 20 de minute, sau până când începe să prindă o nuanţă maronie. Înainte de servire, se decorează cu coriandru.